Un nodrit grup de figures mundials competeixen a Tarragona 2018

Els amants de l’alta competició podran veure en directe esportistes d’elit com Mireia Belmonte (natació), Lídia Valentín (halterofília) o Sofiane Oumiha (boxa)

Per . Actualitzat el

S’ha parlat molt del llegat dels Jocs, de la hipoteca dels Jocs, de la repercussió dels Jocs i del desconeixement dels Jocs. En aquest rotatiu hem tractat aquests temes però, quan tan sols falten dos dies per a la inauguració del certamen, volem centrar-nos en l’apartat purament esportiu. Les delegacions d’Espanya, Itàlia i França són les que aposten més fort per la cita amb campions del món entre les seves files. De fet, Tarragona 2018 ha assolit una xifra rècord d’inscrits i suma un total de 3.622 esportistes. Supera així les darreres edicions dels Jocs Mediterranis de Mersin 2013 (3.064 inscrits), Pescara 2009 (3.368 inscrits) i Almeria 2005 (3.214 inscrits).

El nom propi d’aquests Jocs Mediterranis és, sense cap mena de dubte, la nedadora badalonina Mireia Belmonte. L’abanderada de la delegació espanyola torna a uns Jocs Mediterranis gairebé deu anys després de guanyar dues plates a Pescara 2009. Entremig ha guanyat metalls a les olimpíades de Londres i Rio i als mundials de Dubai, Barcelona, Doha i Budapest.
L’altra cap de sèrie és Lydia Valentín. L’aixecadora de peses de Ponferrada va guanyar la medalla d’or d’halterofília en la modalitat de 75 kg als Jocs de Londres 2012, la d’argent a Beijing i la de bronze a Rio.

En l’apartat masculí destaca el campió olímpic d’origen britànic nacionalitzat espanyol Marcus Walz Cooper. L’atleta va aconseguir l’or a Rio en la modalitat K1 1000 metres i s’ha penjat l’or a l’últim mundial i als dos darrers europeus.

Atletes tarragonines

Del territori destaca la llançadora de martell, Berta Castells. La torrenca va participar als jocs olímpics d’Atenes, Beijing i Londres, signant en aquests darrers una meritòria 11a posició. A banda, ja ha participat en altres edicions dels Jocs Mediterranis i es va penjar la plata a Mersin 2013.

L’altre nom propi de la demarcació ve d’Ascó i és la tiradora olímpica Sònia Franquet que va aconseguir l’or en els Jocs Mediterranis de Pescara.

Estrelles estrangeres

El campió del món de boxa, el francès Sofiane Oumiha, serà un dels atractius dels Jocs. El gal també va aconseguir la plata als passats jocs de Rio i es perfila com el gran favorit d’aquesta edició dels Jocs Mediterranis.

D’Itàlia prové el nedador Gregorio Paltrinieri que va ser medalla d’or a les darreres olimpíades en els 1.500 metres. Destaca el lluitador Frank Chamizo, dos cops campió del món, i dos judokes d’alt nivell com el medalla d’or a Rio, Fabio Basile; i la plata femenina, també a Brasil, Odette Giuffrida.

El tirador Giovanni Pellieleo que va aconseguir medalla a Sydney, Atenes, Beijing i Rio també es podrà veure en acció a Tarragona acompanyat de l’altra tiradora medallista, Jessica Rossi.
Dins del combinat transalpí destaca també el tirador d’arc Marco Galiazzo, or a Atenes i Londres i argent a Beijing.