L’escultura ‘Alfa i Omega’ desapareix del litoral torrenc

Per . Actualitzat el

L’escultura Alfa i Omega ja ha estat retirada del bloc de Baix a Mar i ara es portarà a uns terrenys municipals per analitzar-ne i estudiar-ne les possibilitats de restauració, els costos econòmics i drets i obligacions sobre la mateixa escultura. Quan es tinguin totes les dades es prendrà una decisió que, en tot cas, serà col·lectiva. La base que ocupava l’escultura se sanejarà per treure tot el material que ha quedat després del desmuntatge.

Cal recordar que l’escultura és una obra de Rafael Bartolozzi i que es va inaugurar l’abril de 1999 amb motiu de la commemoració dels 20 anys d’ajuntaments democràtics que Torredembarra va celebrar amb una Trobada d’alcaldes dels Països Catalans. És una escultura d’acer corten de 12 metres d’alçada i 12 tones de pes que reprodueix les lletres gregues alfa i omega, com a símbol de l’assoliment d’un objectiu del principi i la fi vers la recuperació de la democràcia. Es trobava ubicada sobre un bloc de formigó dins del mar, a uns 80 metres de la platja.