Obre portes l’exposició ‘Entrenant somnis. Esportistes altafullencs d’elit’

Per . Actualitzat el

Com tants altres aspectes de la nostra cultura, l’esport és una herència de la civilització grega, nascuda a les ribes de la Mediterrània. Van ser els grecs els primers a entendre l’esport com un camí per arribar a l’excel·lència. De fet, a l’antiga Grècia, l’esport era un element fonamental de l’educació i la identitat de qualsevol ciutadà. L’esport anava lligat a l’areté, un concepte de difícil traducció vinculat a la virtut, la noblesa, l’honradesa i la construcció del caràcter. Els atletes grecs representaven el vigor i la bellesa del cos i, alhora, eren un exemple d’esperit cultivat mercès a l’esforç i el sacrifici.

Amb l’exposició “Entrenant somnis”, i en el context dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018, l’Ajuntament d’Altafulla ha volgut donar a conèixer la trajectòria de set esportistes d’elit vinculats d’una manera o altra al municipi. Com a l’antiga Grècia, el seu exemple de treball i superació enforteix els valors del conjunt de la ciutadania.

La inauguració tindrà lloc aquesta tarda de divendres 15 de juny a les 17:45h, i anirà a càrrec de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, acompanyat de Maria Jesús Ortega, agent dinamitzadora dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018, qui ha tingut la idea del projecte. La mostra serà itinerant i s’allargarà fins l’1 de juliol. Començarà avui a la Via Augusta 13-23, davant la plaça dels Vents, a Baix a Mar.

Es tracta d’una exposició itinerant a l’aire lliure que compta amb un total de 16 panells on hi apareixen els set esportistes més destacats del municipi com són el futbolista del Real Zaragoza Alberto Benito; el regatista Toni Bonet, les atletes Marta Camps, Maria José i Andrea Trapé; la futbolista de futbol sala Adriana Pérez; la jugadora de dards Carlota Pérez, i l’amazona Sara Salom.