Es presenta el llibre ‘Jocs i llocs’, un recull sobre totes les seus

El llibre inclou textos del periodista Toni Orensanz i imatges d’una vintena de fotògrafs

Per . Actualitzat el

Quan queda poc més d’una setmana per la inauguració oficial dels Jocs Mediterranis 2018, la Diputació ha presentat aquest dijous el llibre ‘Jocs i llocs’, sobre la cultura, l’art i l’esport a les diferents seus que acolliran proves esportives dels Jocs a partir del dia 22 de juny. El president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat pel tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i comissionat dels Jocs, Javier Villamayor; Toni Orensanz, autor del llibre, i, Enric Viladot, de Viena Edicions, ha presentat l’obra, coeditada per la Diputació i Viena Edicions. A més, també hi han assistit alcaldes d’alguns dels municipis seus, així com el vicepresident, Josep Masdeu, i el diputat de la Diputació, Mateu Montserrat.

 

El llibre presenta el passat i el present de les catorze seus dels Jocs del Camp de Tarragona i de les dues de la demarcació de Barcelona. Els textos, que presenten anècdotes i usen un estil directe i evocador, han anat a càrrec del periodista i escriptor Toni Orensanz i les imatges han estat realitzades per una vintena de fotògrafs. El llibre, de més de 150 pàgines i en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), s’integra a la col·lecció Tamarit, de llibres d’art.

 

L’edició del llibre i la seva presentació s’emmarquen dins el programa cultural que des de la Diputació s’ha preparat en motiu de la celebració dels Jocs Mediterranis. Està previst que es lliuri com a obsequi als màxims representants de les delegacions dels diferents països que es desplacin al nostre territori per prendre part a les competicions dels Jocs. A més, el llibre es podrà comprar al Museu d’Art Modern de la Diputació, al carrer Santa Anna, 8, de Tarragona.

 

Toni Orensanz

L’autor del textos, Toni Orensanz (Falset, 1970) és periodista, escriptor i guionista. Ha publicat els llibre de recerca històrica L’òmnibus de la mort (2008), el recull de relats El falsari (2010), la novel·la L’estiu de l’amor (2013) i el llibre de periodisme narratiu El nazi de Siurana (2016). També ha escrit teatre: Bildelberg, club cabaret i Muntanyes nevades (dirigides per Oriol Grau), i El sommelier (dirigida per Toni Albà).