Ajuntament i Ematsa incrementaran la partida per bonificar el rebut de l’aigua

Aquest ajut s’afegeix a la tarifa social, implantada aquest any que ja ha beneficiat a 620 persones identificades com a vulnerables

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros, i el director-gerent de l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, Daniel Milan, han signat aquest matí la pròrroga del conveni de col·laboració del Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica. Per enguany, està previst un fort increment de la partida destinada al Fons Social. És a dir, l’any passat es van destinar 80.000 euros a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica, mentre enguany hi ha un increment de 15.000, per la qual cosa es destinaran 95.000 euros.

Es tracta de l’increment més significatiu d’aquesta partida d’ençà que es van crear aquests ajuts socials. L’any passat van beneficiar-se 562 famílies tarragonines. Recordem que aquest Fons Social Extraordinari es va crear fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i Ematsa el 2013 i “d’aquesta manera l’Ajuntament de Tarragona i Ematsa s’avançaven a la mateixa llei. Vam ser el primer ajuntament a fer el possible perquè cap família que no tingués recursos pogués fer front al pagament de la factura de l’aigua”, ha remarcat l’alcalde Ballesteros. I ha afegit: “A Tarragona tenim la tarifa de l’aigua més baixa de les ciutats de més de 100.000 habitants”.

Per la seva part, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, ha explicat que “l’impacte de la factura de l’aigua a les cistelles de les famílies representa un 1% i a Tarragona és menys i tot”.

El Fons Social és una eina més per pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica. Per aquest motiu, està adreçat a les persones que no poden abonar a l’empresa Ematsa l’import del servei d’aigua potable i clavegueram. Així mateix, tant l’Ajuntament de Tarragona com Ematsa refermen la seva voluntat de no tallar l’aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica. “Vam crear aquest Fons Social perquè des d’Ematsa entenem que no ens podem quedar al marge de les necessitats dels ciutadans i, per tant, ens sentim obligats a oferir tots els recursos possibles a pal·liar les situacions econòmiques i socials de les famílies amb dificultats”, fa assenyalat Milan. Per aquest motiu, enguany també s’ha implantat la tarifa social, que ja ha beneficiat a 620 persones identificades com a vulnerables.

Els requisits per l’obtenció de l’ajut són:

Ser titular o llogater d’un contracte individual de subministrament d’aigua potable per abastament domiciliari de la seva vivenda habitual amb EMATSA.
Sols serà d’aplicació en aquells contractes en què sigui residència habitual.
Haver estat beneficiari de prestacions econòmiques, o ser usuari de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona i tenir expedient on s’hagin valorat “necessitats relacionades amb la falta de medis per la cobertura de necessitats bàsiques” en els dos últims anys.