S’inicia la instal·lació dels 6 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Per . Actualitzat el

Dilluns 11 de juny s’inicien les obres d’instal·lació dels sis nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics per part d’Aparcaments Municipals de Tarragona després dels treballs previs d’adequació.

El pla de l’empresa municipal és instal·lar 4 punts de recàrrega semi ràpida i 2 de ràpida d’accés públic amb l’objectiu d’estendre la xarxa de recàrrega, i permetre avançar en la simplificació de l’accés a les esmentades estacions, de manera que els usuaris la puguin utilitzar de la forma més fàcil i còmode possible, incorporant un sistema integrat que es pugui utilitzar amb el telèfon mòbil. Això possibilita que l’usuari pugui accedir a la recàrrega -i pagar-la, si és que cal- de manera instantània sense necessitar cap targeta identificativa.

Les dues primeres instal·lacions seran les dues estacions de recàrrega semiràpida al carrer Josep M.Folch i Torres, a Les Gavarres, i a l’Avinguda de Vidal i Barraquer, davant l’Espai Tabacalera.

Les següents instal·lacions tindran lloc a l’Anella Mediterrània amb dues estacions més de recàrrega semiràpida. Finalment dues estacions més, en aquest cas de càrrega ràpida, a la plaça Imperial Tàrraco i al carrer Salvador Espriu, a la Vall de l’Arrabassada.

Detall de les estacions

Les 2 estacions d’accés públic de recàrrega ràpida previstes per Aparcaments seran de 50 kW de potència amb sistema de pagament integrat. Aquest tipus de punts poden carregar 120 quilòmetres d’autonomia en menys de 30 minuts.

Les 4 estacions d’accés públic de recàrrega semi ràpida projectades tindran una potència igual o superior a 20 kW, també amb un sistema de pagament integrat, i poden carregar 100 quilòmetres d’autonomia en 1 hora.

Mobilitat elèctrica

Les noves estacions de càrrega se sumen a les tres que actualment Aparcaments TGN disposa a l’aparcament de Saavedra.

El president d’Aparcaments i Conseller de Mobilitat, Josep Acero, remarca “que l’entrada en servei de les sis noves estacions de recàrrega posaran Tarragona al mapa de ciutats amigues dels vehicles elèctrics. A més, l’objectiu a mitjà termini és que tots els aparcaments municipals disposin de punts de recàrrega. D’altra banda, estem treballant perquè a partir d’ara la flota de vehicles municipals sigui, si tècnicament és aconsellable, elèctrica”.