L’Auditori Diputació s’omple en l’estrena del documental ‘Hereus d’un cardenal proscrit’

Per . Actualitzat el

Més de 300 persones han assistit aquest dijous 7 de juny a l’estrena del documental dirigit per la periodista Llúcia Oliva ‘Hereus d’un cardenal proscrit’. La peça audiovisual recull nombrosos testimonis per explicar el paper de cristians -preveres i laics-, en gran part del Camp de Tarragona, que després de la Guerra Civil van resistir a la dictadura, tot intentant recuperar la cultura catalana.

 

L’estrena ha comptat amb la presència de Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, institució que ha finançat el documental; la periodista Llúcia Oliva, la seva directora, que va comptar amb la realització de Germen Coll; Mn. Josep Gil, membre de la comissió impulsora del documental, i, Mn. Manuel Ma Fuentes, director de l’Arxiu Arxidiocesà de Tarragona, que ha col·laborat en la producció. A més, també van acompanyar-los, entre d’altres, el Dr. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona; Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, i diversos diputats de la Diputació.

 

La projecció ‘Hereus d’un cardenal proscrit’ s’emmarca dins els actes de l’Any Vidal i Barraquer, que se celebra aquest any per commemorar els 150 anys del seu naixement. Amb una durada de 90 minuts entre els seus escenaris compta amb diverses localitzacions del Camp de Tarragona, com Tarragona, Reus, la Selva del Camp i Conesa, i d’altres de lleidatans.