El Teatre Clàssic de Mérida arriba a Tarragona en el marc del programa cultual dels Jocs

Els propers caps de setmana es podrà gaudir de les obres ‘Edipo Rey’ i ‘Calígula’

Per . Actualitzat el

El Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida col·labora amb el Programa Cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 amb una extensió del festival que inclou dues obres que aquests dies es podran veure al Teatre Tarragona: Edipo Rey (9 i 10 de juny) i Calígula (16 i 17 de juny).

L’acte de presentació  ha tingut lloc aquest divendres a la Sala del Sarcòfag d’Hipòlit del Pretori de Tarragona, escenari que ha simbolitzat el passat comú de Mérida i Tarragona com a ciutats rellevants en època romana. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora responsable del Programa Cultural dels Jocs, Elisa Vedrina; el director del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida, Jesús Cimarro; el gerent del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida, Pedro Blanco; l’actor de l’obra Edipo Rey, José Vicente Moirón, i el coproductor de l’obra Calígula, Jordi González.

Amb aquesta col·laboració, el Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida continua obrint nous espais escènics després de les extensions de Medellín, Regina, Cáparra i Madrid. La de Tarragona és la primera contribució que neix amb un esperit temporal, unida a la celebració dels Jocs Mediterranis.

Edipo Rey, versió de Miguel Murillo.

Èdip regna a Tebas amb l’amor de Jocasta, la vídua del rei mort, ara convertida en la seva dona. La ciutat està devastada per nombrosos mals i els seus habitants s’adrecen a Èdip perquè intercedeixo per ells.

Repartiment: José Vicente Moirón, Memé Tabares, Gabriel Moreno, Javier Magariño, Juan Carlos Castillejo, Camilo Maqueda, Jesús Manchón, Francisco Quirós, Pedro Luis López, Javier Herrera, Ana Jiménez, Ana Márquez, Laura Ferrera, Pilar Brinquete, Vera Avellano, Nuria Mordillo.

Dramatúrgia: Denis Rafter y Miguel Murillo.

Direcció: Denis Rafter.

Una coproducció del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida i Teatro del Noctámbulo.


Calígula,
d’Albert Camus.

Mario Gas dirigeix Calígula, d’Albert Camus, un muntatge protagonitzat per Pablo Derqui i que tracta temes recurrents a l’obra de l’autor com l’absurd existencial, l’alienació mental, el patiment i la lògica del poder.

 

Repartiment: Pablo Derqui, Borja Espinosa, Pep Ferrer, Mónica López, Pep Molina, Anabel Moreno, Ricardo Moya, Bernat Quintana, Xavier Ripoll.

Traducció: Borja Sitjà.

Dramatúrgia i direcció: Mario Gas.

Una coproducció del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida, Teatre Romea i Festival Grec.

Sobre el Festival de Mérida

El Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida és el festival d’aquestes característiques més antic de l’Estat i està considerat com el més important del seu gènere. Les representacions que es duen a terme al Teatre Romà de la ciutat extremenya convoquen cada any desenes de milers d’espectadors. El Festival va celebrar la seva primera edició l’any 1933 i aquest estiu commemorarà la 64ª , del 29 de juny al 26 d’agost.

Sobre el Programa Cultural dels Jocs

Sota el títol de Somnis de Pedra i Aigua, des del mes d’abril fins al 27 d’octubre es desenvolupa el Programa Cultural dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018, que ofereix un seguit d’activitats per difondre els valors de la cultura, l’esport i la pau. El Programa Cultural de Tarragona 2018 és fruit de l’esforç i la implicació del Govern d’Espanya,  la Generalitat de Catalunya,  la Diputació de Tarragona,  la Diputació de Barcelona,  l’Ajuntament de Tarragona i els ajuntaments seu dels Jocs. La relació completa d’actes es pot consultar al web http://programaculturaljocs2018.tarragona.cat

 

Les entrades per als dos espectacles es poden comprar a través de la pàgina www.tarracoticket.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona.  Horari: divendres, d’11 a 13 h i de 17 a 19 h. També es podran adquirir una hora abans de l’espectacle al Teatre Tarragona.