500 participants d’arreu del món a la primera edició de la Fira IMEX Tarragona

L’esdeveniment, impulsat per la Cambra de Comerç, se celebrarà el 14 i 15 de juny

Per . Actualitzat el

El 14 i 15 de juny Tarragona viurà per primera vegada l’experiència de la Fira IMEX. Val a dir que IMEX és la primera i més important fira de negoci internacional i comerç exterior que se celebra a Espanya. Una iniciativa que s’ha presentat aquest matí en roda de premsa a la Cambra de Tarragona.

IMEX ha organitzat ja 16 edicions a Madrid, cinc a Barcelona i a Andalusia, quatre a la Comunitat Valenciana, dues a Castella-la Manxa i a Astúries i aquest mes de juny, amb l’impuls de la Cambra, la primera a Tarragona.

De fet, el prestigi de la Corporació tarragonina a nivell nacional pel que fa al coneixement dels mercats africans, sobre tot els subsaharians, i els lligams de la Cambra amb la Fira IMEX (participa als certàmens de Madrid amb estand propi) ha fet possible que s’hagi establert un acord de col·laboració per portar la primera edició de la Fira IMEX a Tarragona i a escollir el Tinglado 1 del Port per al seu desenvolupament.

Laura Roigé ha agraït a Josep Andreu, president del Port, la seva col·laboració per fer possible que la Fira IMEX Tarragona es desenvolupi en un lloc tan emblemàtic. I a donat les gràcies “als companys de les cambres de Reus, Tortosa i Valls, que participen conjuntament en aquesta Fira, com a mostra de cohesió i consens territorial”.

La Fira IMEX Tarragona atraurà 500 participants, hi participaran 33 països, s’han previst 30 estands i intervindran 50 ponents.

Pel que fa a comerç exterior Tarragona és la quarta província de l’Estat en importacions i la novena en exportacions.

En les seves intervencions Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, i Josep Andreu, president del Port, han posat en valor el que suposa per la imatge, projecció internacional i l’economia del territori acollir per primera vegada un certamen d’aquest abast i prestigi, entre exportadors, emprenedors i inversors.

Per la seva banda, José Terreros, director de l’IMEX s’ha felicitat per l’excel·lent acollida de la iniciativa i ha incidit en les grans xifres del que suposarà aquesta Fira, alhora que ha recordat que a la web de l’IMEX Tarragona s’hi pot trobar un seguiment actualitzat i acurat de tot el que representa aquesta trobada amb el llistat de països participants, els seus representants, programa…