El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada renova 10 dels seus trams cronometrats

El seu tram més llarg, que passa per la Terra Alta, té un nou disseny respecte l’any passat i afegeix 12 nous quilòmetres

Per . Actualitzat el

L’Auditori Diputació ha acollit aquest dijous la presentació de l’itinerari del 54 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, que compta, un any més, amb l’impuls de la Diputació de Tarragona, a través del seu Patronat de Turisme, i el suport de l’Ajuntament i el Patronat de Turisme de Salou i PortAventura World. L’esdeveniment turístic i esportiu tornarà a transcórrer per més de 1.130 quilòmetres de carreteres tarragonines per catorzè any consecutiu i espera superar els més de 177.500 espectadors de l’edició de l’any passat.

Entre el 25 i el 28 d’octubre tindrà lloc el RallyRACC, l’únic del mundial que té recorregut tant en terra com en asfalt, que incorporarà diverses novetats en aquesta edició. El seu tram més llarg, l’antic Terra Alta, passa a anomenar-se ‘La Fatarella – Vilalba’, té una configuració diferent i incorpora 12 quilòmetres nous. Hi haurà  dues proves urbanes, la cronometrada de Salou i la de Barcelona, que torna després que l’any passat no es disputés. Destaca també que 10 dels seus 18 trams cronometrats són nous d’aquesta edició.

Els diferents detalls de l’itinerari i les seves novetats s’han presentat en un acte on hi ha intervingut el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; la presidenta accidental del Patronat de Turisme de la Diputació, Imma Costa; el president del RACC, Josep Mateu; l’alcalde de Salou, Pere Granados; el director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Antoni Reig; el director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, i, el director de l’àrea esportiva del RACC, Aman Barfull.

Segons dades de l’estudi elaborat des de l’Observatori d’Estudis Turístics de la Costa Daurada, durant la passada edició del ral·li es va assolir una ocupació mitjana del 63,25% sobre les 77.880 places ofertades i es van generar més de 194.000 pernoctacions, derivades gran part directament de la realització de la prova esportiva. En l’edició del 2017 177.570 persones van assistir al ral·li, 131.175 de les quals van presenciar més d’un tram de la prova.