El PDeCAT demana suports perquè Tarragona sigui la Ciutat Gegantera 2020

Sol·licita que el govern municipal doni suport al col·lectiu geganter de la ciutat per aconseguir aquest repte

Per . Actualitzat el

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona sol·licitarà a l’equip de govern i a tots els grups municipals que es treballi conjuntament amb les colles geganteres per tal d’aconseguir que Tarragona es converteixi en la Ciutat Gegantera de Catalunya 2020. “Es tracta d’un repte que requereix tot els suports possibles i que es traduirà en un reconeixement a la tasca desenvolupada per les nombroses colles geganteres de la nostra ciutat”, ha manifestat el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, que elevarà al plenari municipal aquesta proposta en forma de moció.

 

“Tarragona és una de les ciutats amb més colles geganteres de Catalunya, un gran col·lectiu que vol treballar perquè Tarragona esdevingui Ciutat Gegantera de Catalunya”, ha destacat Nadal, que ha assenyalat que, primer de tot, les colles geganteres associades a l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) -federació sobre la que recau l’acceptació de candidatures- estan a l’espera de saber si poden comptar amb el suport de l’Ajuntament per tal de presentar-ho oficialment a l’Assemblea General de l’Agrupació, ja que ho fan les colles associades. En segon lloc, si es dóna aquest suport, es passarà el testimoni per començar a treballar a totes les colles geganteres de la ciutat en general, estiguin o no associades a l’ACGC.

 

“No podem deixar escapar aquesta oportunitat, ni molt menys deixar de banda les colles geganteres tarragonines”, ha manifestat el portaveu del PDeCAT, que ha subratllat que a banda del gran reconeixement al món geganter, “convertir-nos en Ciutat Gegantera 2020 farà, entre altres coses, que Tarragona aculli 150 colles geganteres provinents de tot Catalunya i uns 300 gegants amb actuacions a tots els barris de la ciutat, un esdeveniment que potenciarà enormement la cultura popular catalana i tarragonina”.

 

És per tot això que, mitjançant la moció, el PDeCAT sol·licita que el consistori es comprometi a assumir diversos compromisos (com poden ser la cessió d’espais, la neteja dels espais de la festa i el suport institucional i econòmic, etc.) per tal de garantir una candidatura digna, aconseguir que Tarragona sigui Ciutat Gegantera 2020 i que la celebració esdevingui un èxit.