El Ball de Bastons recupera la seva Trobada Bastonera Infantil

Per . Actualitzat el

El passat dissabte 2 de juny a Salou, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya recupera el projecte de la Trobada Bastonera Infantil de Catalunya [realitzada una única vegada l’any 2001 a Castellar del Vallès] i ho fa de la mà del Ball de Bastons de Salou.

Encetant la jornada a les 10h amb una xocolatada, totes les participants van poder gaudir durant tot el matí de tot d’activitats: des de ser batejats com a diables, a càrrec del Ball de Diables Maleïts de Salou, a fer una completa sessió de zumba, a càrrec de la instructora salouenca Noe Fernández. A més, van poder jugar tant com van voler amb els castells inflables, al Làser Tag, a pintar-se la cara, a la gimcana i un llarg etcètera. Tot a càrrec del Ball de Bastons de Salou, de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i de l’Ajuntament de Salou.

El matí de jocs i dinàmiques acabava a quarts de dues amb una actuació de Ball de Bastons per part de les escoles i instituts de secundària de Salou a la Plaça de la Pau. Una demostració espectacular de Ball de Bastons i del creixement exponencial del nombre de participants en aquesta dansa a la vila de Salou.

L’acte central de les jornades es va dur a terme a la tarda on centenars de bastoneres i bastoners de menys de 16 anys van recórrer els carrers i les places del centre de la població acollidora fins a arribar de nou a la Plaça de la Pau on es van dur a terme els balls de lluïment, l’entrega de recordatoris i els parlaments institucionals. Tot plegat amb la participació de 16 colles vingudes d’arreu com són: el Ball de Bastons de Castellar del Vallès, el Ball de Bastons de Canyelles, la Colla Bastonera Infantil l’Arreu de Mollerussa, el Ball de Bastons de Llorenç del Penedès, la Colla Petita dels Bastoners d’Esplugues de Llobregat, l’Esbart Santa Llúcia de Reus, el Ball de Bastons Menuts de Ribes, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina de Vila-seca, el Ball de Bastons de l’Espluga de Francolí, els Bastoners de Sant Sadurní d’Anoia, els Bastoners de Terrassa, el Ball de Bastons de l’Arboç, els Bastoners de l’Esbart Dansaire de Sant Adrià, el Ball de Bastons de La Romànica de Barberà del Vallès, el Ball de Bastons Xics de Ribes i el Ball de Bastons de Salou.

Un institut d’entre les colles

De les 16 colles participants, una feia el seu debut davant d’altres entitats de Ball de Bastons. L’Institut Públic La Romànica de Barberà del Vallès va fer la seva presentació oficial davant la resta de colles bastoneres i fou present durant tot el dia en les diferents activitats.

La Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya estrena el seu banderí oficial

Una de les sorpreses del dia fou l’inesperat i il·lusionant regal que va fer el Ball de Bastons de Salou a la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya. Just abans de començar l’actuació de les escoles, el president de l’entitat local va fer l’entrega d’un banderí al president de la Federació el qual sorprès i emocionat donà les gràcies a la colla amfitriona per la seva iniciativa i la seva generositat. Així doncs, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya ja té banderí oficial i tot gràcies a aquest gran esdeveniment i a la implicació del Ball de Bastons de Salou.