El Nàstic confirma la permanència a Segona A

El club tarragoní continuarà un any més en l’elit del futbol espanyol després de guanyar el Rayo Vallecano (2-0)

Per . Actualitzat el

El Nàstic ha assolit en l’última jornada la permanència a Segona A després de guanyar el Rayo Vallecano en un Nou Estadi ple com un ou i amb un ambient extraordinari. Dos gols en la primera meitat (d’Álvaro Vázquez i Manu Barreiro) han solucionat un partit que es presentava com a dramàtic, però que finalment ha estat més còmode del previst. Els granes han jugat un bon partit i amb molt d’ofici davant d’un equip madrileny que ja havia assolit l’ascens a primera (i el lideratge de la categoria) en la jornada anterior.

Amb aquesta victòria l’equip de Gordillo pot començar a preparar ja la pròxima temporada amb la garantia de continuar dins de la Liga de Futbol Profesional (LFP) amb l’objectiu de, com a mínim, no haver de patir tant com en aquesta temporada 2017-2018. Ara fa uns dies el director general del Nàstic, Lluís Fàbregas, avançava que en cas de permanència li oferirien la continuïtat al tècnic Gordillo, que ha agafat l’equip en les últimes jornades en substitució de Nano Rivas.

Després d’un inici de partit amb domini altern de la pilota, la primera acció amb cert perill ha arribat en el minut 6 amb una jugada del Rayo que ha acabat amb un rebot a la defensa del Nàstic que el porter Dimitrievski ha sapigut solucionar amb seguretat. Però el Nàstic ha replicat ràpid i en el minut 12 ha fet l’1 a 0. Una centrada de Kakabadze ha estat rematada de cap per Álvaro fent aixecar els 11.000 aficionats que s’han aplegat al Nou Estadi.

A partir del gol el conjunt madrileny s’ha fet amb el control del partit i el Nàstic ha buscat les jugades al contracop, però ni uns ni altres han tingut ocasions clares sobre la porteria rival. Fins que ha arribat el minut 31 i Manu Barreiro ha fet un dels millors gols de la temporada. Una nova centrada per banda dreta de Kakabadze l’ha rematat el davanter gallec de xilena clavant la pilota a la base del pal dret de Mario, que només ha pogut mirar con entrava la pilota i pujava el 2 a 0 al marcador.

A la recta final de la primera part el Rayo Vallecano ha tingut una nova ocasió amb una jugada personal de Bebé. Era el minut 42 quan, a la frontal de l’àrea i després de dos retalls, ha provat un xut potent que ha aturat sense problemes el porter del Nàstic. També Barreiro ha tingut un remat de cap en la següent jugada que el porter visitant també ha atrapat amb seguretat.

La segona part ha començat amb un Nàstic intens que ha tingut la primera ocasió en el minut 51 amb una jugada personal de Kakabadze per banda dreta que, un cop ha entrat dins l’àrea del Rayo, ha provat una rematada creuada que ha sortit a la dreta de la porteria de Mario. Tres minuts després el Nàstic ha tingut una doble ocasió: primer una rematada de cap d’Álvaro que ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria del Rayo i en la següent jugada un potent xut de Matilla des de la frontal que el porter Mario ha enviat a corner. En l’acció de pilota aturada ho ha tornat a prova el mig-campista però la seva rematada l’ha aturat Mario.

El Nàstic ha insistit sobre la porteria madrilenya i en el minut 61 una centrada per banda esquerra de Tejera l’ha rematat Jean Luc, però la pilota ha marxat a la dreta de Mario. El Rayo poc a poc ha anat estirant-se per recuperar la pilota i ha buscat la porteria de Dimitrievski però sense sort perquè la defensa grana ha anat desfent totes les arribades dels madrilenys. En el minut 77 un xut llunya d’Unai López ha estat l’ocasió més clara però el porter del Nàstic ha aturat la pilota.

Els últims minuts del partit només han tingut una ocasió d’Uche en un 1 contra 1 que ha rebutjat el porter Mario. Quan ha xiulat l’àrbitre el final, l’alegria s’ha instal·lat a un Nou Estadi que ha vist la millor entrada de la temporada.

Alineacions
Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Xavi Molina, J. Márquez (Fali, 71’), M. Barreiro, Assoubre (Maikel M., 78’), Álvaro (Uche, 64’), Pleguezuelo, Matilla, Abraham, Tejera.

Rayo Vallecano: Mario, E. Galán, Bebé (Manucho, 53’), A. Amaya, Gorka, Domínguez, E. Velázquez, F. Cerro, Javi Guerra (Unai López, 71’), Santi (Embarba, 81’), Akieme.

Gols

1-0, Álvaro (12’); 2-0, M. Barreiro (31’).

Àrbitre
Saúl Ais Reig (Col·legi valencià).

Targetes
Groga a Santi (14’).
Expulsat per doble groga Domínguez (45’ i 69’).

Camp                                                                       
Nou Estadi. 11.853 espectadors. Partit corresponent a la jornada 42 de LaLiga 1|2|3.