Ja es pot visitar el teatre romà

S’hi podrà anar els diumenges a les 11h amb visita prèvia

Per . Actualitzat el

El diumenge 3 de juny s’inicien les visites comentades al teatre romà, que es duran a terme tots els diumenges a les 11 h, sota reserva prèvia.

 

El teatre ha estat objecte d’unes obres d’adequació i museïtzació de l’espai per posar-lo en valor i integrar-lo en el circuit de visita dels equipaments patrimonials de la ciutat de Tàrraco. A la visita comentada coneixereu el teatre romà i el seu entorn, i podreu recórrer la recreació de la càvea, que fa comprensible al visitant l’envergadura del monument en època romana.

 

La primera fase del projecte de posada en valor del Teatre romà de Tarragona, Patrimoni Mundial de la Humanitat, es van començar a executar el 2016 en el marc del Pla de Gestió del Patrimoni Mundial de Tàrraco (2014) i de l’acord marc entre el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Tarragona (2015) de posada en valor del patrimoni romà de la ciutat.

Les excavacions arqueològiques i les tasques de conservació-restauració de les restes es van dur a terme entre els mesos de gener i febrer del 2017. Les excavacions van posar al descobert edificis i estructures prèvies a la construcció del teatre (segle I dC), com una àrea comercial formada per tabernae (botigues) i un traçat d’un carrer que discorria en paral·lel al moll del port romà. A l’altra banda del carrer es va identificar un altre conjunt de tabernae sobre el qual es construí posteriorment l’hyposcaenium del teatre. Aquestes troballes van aportar una informació fonamental per interpretar el conjunt del port romà de Tàrraco.

Posteriorment, es va dur a terme la restitució volumètrica de la graderia del teatre. Es va optar per una estructura lineal de ferro que, per una banda, evoca la potent graderia que tindria el Teatre en època romana, recuperant la geometria original, alhora que dialoga amb les restes.
Si voleu veure el procés de restitució volumètrica de la cavea descarregueu-vos el vídeo timelapsehttps://bit.ly/2qBEGVB
Lloc: Teatre romà. Carrer de Sant Magí, 1(Tarragona)
Durada: 1 hora
Activitat gratuïta
Cal reserva prèvia a: 977 25 15 15 o mnat@gencat.cat