Una nova promoció de metges residents arriba a la Xarxa de Santa Tecla

Per . Actualitzat el

Yolegne, Brigitte i Meri són les tres joves que han finalitzat la formació com a metges residents a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla; dues d’elles es quedaran per iniciar aquí la seva vida laboral. I donen pas a vuit nous estudiants –procedents de Galícia, País Basc, Navarra, Alcanar, Cuba i València– que completaran la seva formació com a metges internistes i metges de família, que són les dues especialitats per a les quals la Xarxa ofereix places docents cada any.

En un acte molt emotiu i molt concorregut, els responsables de l’àrea de formació de l’entitat sanitària –el director de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, el Dr. Xavier Oliach; la directora de l’àrea d’Atenció Primària, la Dra. Marta Ruiz, i les responsables de la Unitats Docents, la doctora Teresa Mateu (Medicina Familiar i Comunitària) i Olga Araújo (Medicina Interna)– han agraït a les estudiants que finalitzen la seva formació el seu pas per l’entitat i les han animat a seguir treballant amb la mateixa actitud. Pel que fa als MIR que inicien ara la seva formació, han rebut una càlida benvinguda i nombrosos consells, tant per part dels professionals com de les joves que finalitzen la seva formació, sobre com han d’afrontar aquesta nova i important etapa. En aquest sentit, el doctor Xavier Oliach ha destacat que la Xarxa, «per les seves característiques i ubicació, és un lloc idoni per realitzar la formació com a metge resident».

Amb els MIR des de 1995
Compromesa amb la formació dels professionals del futur, la Xarxa de Santa Tecla va iniciar la formació de residents en l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària de l’any 1995, amb el CAP de Vila-seca com a centre acreditat. Anys més tard s’hi va afegir el CAP de l’Arboç, a la comarca del Baix Penedès. El centre hospitalari de referència de les Unitats Docents de la Xarxa és l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona. El centre de la Rambla Vella està acreditat des de l’any 2011 per formar metges residents en Medicina Interna.