Presentació d’un documental sobre la resistència d’una part de l’arxidiòcesi de Tarragona a la dictadura

Per . Actualitzat el

Durant la dictadura del general Franco,  una petita part de l’Església de l’arxidiòcesi de Tarragona va ser tan fidel a la seva fe com a Catalunya. Partint d’aquesta premissa i no volent que aquest fet caigui en l’oblit neix el documental ‘Hereus d’un cardenal proscrit’.

El pròxim 7 de juny, a les 19,30 h, a l’Auditori Diputació de Tarragona tindrà lloc la presentació del treball dirigit per Llúcia Oliva de la Esperanza i realitzat per Germen Coll, i amb la col·laboració de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona i el suport de la Diputació de Tarragona.

La Diputació de Tarragona va atorgar una subvenció de 25.000 € per a la realització d’aquest documental que té una durada de 90 minuts i s’ha rodat a cavall de Tarragona, Reus, la Selva del Camp, Maldà, la Pobla de Cérvoles, l’Espluga Calba i Cervià de les Garrigues. Conté una trentena d’entrevistes, tant a homes com a dones, religioses, capellans i excapellans així com veïns dels pobles on van tenir lloc els fets.

També s’han consultat els arxius de la província de Tarragona, per tal de recollir material documental i visual.