La festivitat del Corpus se celebra diumenge

Per . Actualitzat el

La festivitat del Corpus tindrà lloc el diumenge 3 de juny. Enguany, a proposta del Capítol de la Catedral i consensuat amb la Conselleria de Cultura i Festes, la Professó estrenarà un nou recorregut que s’iniciarà al Pla de la Seu i es desenvoluparà pels carrers al voltant de la catedral. Aquest canvi correspon a la voluntat del mateix Capítol de facilitar la circulació dels vianants.

El tradicional Ou com balla es podrà veure a la font del claustre des de les nou del matí fins a dos quarts de dues del migdia i de cinc a vuit de la tarda.

A partir de dos quarts de cinc, i fins a les cinc de la tarda, hi haurà el toc de classe des del campanar de la Catedral, que donarà pas al toc de campanes d’entrada pontifical i al posterior ofici religiós, que començarà a les sis de tarda.

A les 18,45 h els elements del Seguici de Corpus —el Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat— arribaran al Pla de la Seu i tothom els podrà veure fins a l’inici de la Professó de Corpus.

A les 19,15 h, des del Pla de la Seu, començarà la Professó de Corpus. Els elements aniran acompanyats musicalment dels grallers Quatre Garrofers, de l’Esperidió i Sonagralla. L’itinerari serà seguir pel carrer de les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles i Pla de la Seu.

En acabar el recorregut, els elements festius tornaran cap a la plaça de la Font, on ballaran els Negritos i Gegants i es repartiran les tradicionals coques de cireres.