Torra desbloqueja el Govern prescindint dels empresonats i nomenant nous consellers

El torrenc Josep Bargalló es confirma com a conseller d’Ensenyament

Per . Actualitzat el

El president Quim Torra ha decidit renunciar a la presència dels consellers empresonats -Josep Rull i Jordi Turull- i exiliats -Lluís Puig i Toni Comín- i formarà en les properes hores un executiu efectiu amb incorporacions femenines.Torra ha signat un nou decret per desbloquejar el gabinet: Elsa Artadi passarà a Presidència, a més de portaveu, i s’incorporarà a Empresa Àngels Chacón; el Departament de Salut quedarà en mans de la republicana i secretària de la Mesa Alba Vergés; mentre que Damià Calvet assumirà Territori, i Laura Borràs, Cultura. Amb aquests canvis s’incorporen tres dones més al Govern i sumaran un total de sis conselleres, enfront dels homes que ocupen la presidència, vicepresidència i sis conselleries.

Amb aquests nomenaments, que hauran de ser ratificats pel govern de l’Estat, teòricament s’hauria de procedir a l’aixecament del 155 a Catalunya.

Els nous consellers

Completen el govern els consellers que ja figuraven a l’anterior decret: Pere Aragonès (Economia), Ernest Maragall (Acció Exterior), Miquel Buch (Interior), Josep Bargalló (Ensenyament), Ester Capella (Justícia), Chakir El Homrani (Treball), Jordi Puigneró (Polítiques Digitals) i Teresa Jordà (Agricultura). En total, set homes i sis dones.