Repsol allibera cabal regenerador d’aigua al riu Gaià

Per . Actualitzat el

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Repsol continuen col·laborant per potenciar i millorar l’alliberament de cabals ecològics aigua avall de la presa del Catllar al riu Gaià, dins la comarca del Tarragonès. El dimarts d’aquesta setmana s’han realitzat  maniobres de desembassament de cabals del Riu Gaià aigües avall de la presa del Catllar, superiors als habituals. Aquest és el tercer cop que es realitza un desembassament d’aquestes característiques, en l’anterior es va aconseguir que l’aigua arribes al mar.

La maniobra extraordinària de desembassament a la presa del Catllar de cabals generadors té l’objectiu de netejar la llera i renovar l’hàbitat fluvial al tram baix del Riu Gaià. Aquest alliberament de cabal generador respon a l’acord de col·laboració signat entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’ACA i Repsol, el 30 de juliol de 2010. El cabal augmentarà de forma sobtada a la llera principal i afectar trams baixos i guals. Es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell, i traslladar aquestes recomanacions als municipis del Catllar, Riera de Gaià, Altafulla i Tarragona.