Bon inici turístic a la Costa Daurada

Durant els primers quatre mesos de 2018, les pernoctacions han crescut un 9% respecte al mateix període de l’any passat

Per . Actualitzat el

De gener a abril, la Costa Daurada ha rebut més d’un milió de visitants i gairebé supera els tres milions de pernoctacions, el que significa un creixement en pernoctacions del 9% respecte al mateix període de l’any passat, segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. Pel que fa a la província de Tarragona, el creixement ha estat del 8%.

Així, els allotjaments turístics del centre de la Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda es mostren satisfets per aquests primers mesos de l’any. El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha explicat que “sembla que tota la promoció que fem i les activitats que es promouen per intentar desestacionalitzar la temporada, com el turisme esportiu, donen els seus fruits”. Tot i això, Farriol, assegura que “no preveiem que aquest creixement es mantingui durant tot l’any, ja que la irrupció d’ofertes extremadament competitives de destinacions com Turquia, Grècia i Tunísia, ens afectarà durant la temporada estival”.

Creixement per mercats

Gairebé tots els mercats turístics han crescut durant aquests 4 mesos a la Costa Daurada, així segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, mercats com l’alemany (+42,8%), el belga (+41%) o l’irlandès (+40,5%) han crescut per sobre del 40%. Mentre que el britànic ha crescut un 27,4%, l’holandès un 21%, el rus un 14%, el portuguès un 8,3%, el turisme nacional ho ha fet un 6,7%, el francès un 3,2% i l’italià un 3%.

Pel que fa al tipus d’allotjament, els hotels han realitzat un 9% més de pernoctacions, els càmpings un 6% i els apartaments un 31%. Durant aquest primer quadrimestre, l’estada mitjana en tots els establiments de turisme reglats ha estat de 2,9 nits, lleugerament superior a les 2,8 del mateix període de l’any 2017.