Una pluralitat ingènua

Per . Actualitzat el

Dic jo que tanta pluralitat a TV3 ens perjudica, o més ben dit, perjudica les nostres emocions. Una cosa és donar veu a les diferents opcions del país i l’altra convidar, tornar a convidar, al programa Preguntes freqüents aquest personatge que es presenta com advocat de VOX i del qual, si ens fixem en el que va dir Gonzalo Boye, potser n’hauríem d’examinar el currículum. L’home de VOX i la seva organització —amb un 0,20% dels vots en les eleccions generals del 2016— són els responsables de la majoria de querelles contra independentistes que hi ha actualment als jutjats. El seu discurs va de denunciar l’adoctrinament a la incitació a l’odi i viceversa, que segons ell practiquem tots els independentistes. Adoctrinament i assenyalament a les escoles a fills de guàrdia civils—diu haver vist un vídeo assenyalant-los, un vídeo que ningú més no ha vist— i adoctrinament i malversació a TV3. Incitació a l’odi per part de tots nosaltres, que no hem fet ni un sol gest en contra dels que pensen diferent. Li ha faltat temps per denunciar el president Torra per les seves piulades en el passat, algunes de les quals no comparteixo, però d’altres són la pura veritat. Penso que l’únic error de Torra és generalitzar i parlar dels espanyols en comptes de fer-ho de l’Estat espanyol. No ens afavoreix la seva sinceritat perquè els dona un motiu —i no només a VOX— per detractar-lo, acusar-lo de xenòfob, racista i supremacista i, només faltaria, sinó, demanar la seva dimissió. Apa, home! Es pot ser més roí? Però no ens enganyem. Ara potser tenen quelcom on agafar-se; fins ara, si no ho tenien, s’ho inventaven.
Torno a TV3. No m’agrada haver de veure a la meva televisió pública fanàtics com aquest que no només defensen els seus interessos sinó que ens insulten a la cara, insulten i fan befa del nostre president, insulten l’advocat de prestigi internacional que defensa la nostra causa i insulten tothom que no pensi com ells. I he dit al principi que aquest tipus de pluralisme perjudica les nostres emocions perquè si algú incita a l’odi és ell amb l’aversió que ens provoquen les seves paraules. A mi particularment  la indignació em va tenir part de la nit desperta, dissabte passat. Des d’aquí demano a TV3 que no el torni a portar més. No sigueu ingenus, Laura Rosel, Tian Riba, Vicent Sanchis. Si de la televisió més plural de l’estat en diuen que és sectària i adoctrinadora, l’opinió no canviarà encara que convideu aquesta mena de gent.
Avui, que ja he dormit i tinc el cap més fred penso que tanta ràbia i salivera només pot ser producte d’una cosa: veuen que perden i com el toro ferit a la plaça, suen, esbufeguen i envesteixen abans de rebre l’estocada final. I que em disculpi el toro en la seva dignitat. Ja sé que hi ha comparacions que ofenen.