Conveni per al foment de la recollida selectiva i el reciclatge de residus

L’acord contempla la disposició de 862 papereres d’envasos lleugers i 409 de paper cartró a les instal·lacions de Tarragona 2018

Per . Actualitzat el

Els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i Ecoembes han signat aquest matí un conveni de col·laboració per fomentar la recollida i correcta gestió dels residus d’envasos lleugers i de paper-cartró durant la celebració de l’esdeveniment esportiu, que tindrà lloc del 22 de juny a l’1 de juliol a Tarragona i 15 municipis seu. L’acord contempla la disposició per part d’Ecoembes, de 862 papereres de color groc per envasos de plàstic, brics i llaunes, i 409 de color blau per envasos de cartró i paper a les instal·lacions dels Jocs, així com accions de sensibilització en matèria de residus, facilitant senyalística i material divulgatiu a atletes, voluntaris i públic.

L’acte de signatura ha tingut lloc a l’Ajuntament de Tarragona i ha comptat amb la presència de l’alcalde i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Josep Fèlix Ballesteros; el director de Gestió Local i Autonòmica d’Ecoembes, Àngel Hervella;  el director adjunt de l’Agència de Residus de Catalunya, Xavier Reinaldos,  i el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor.

L’alcalde i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros, ha agraït la implicació i compromís d’Ecoembes i ha destacat que “gràcies a la seva col·laboració estem segurs que Tarragona 2018 no només serà un model organitzatiu per a futurs Jocs sinó que també serà un referent en matèria ambiental i de gestió de residus”.

Per la seva banda, el director de Gestió Local i Autonòmica d’Ecoembes, Àngel Hervella, ha destacat que “des de Ecoembes, es fa possible que els envasos de plàstic, llaunes i brics, així com els envasos de cartró i paper puguin tenir una segona vida. L’objectiu és que els ciutadans reciclin més i millor i que prenguin consciència que un gest tan senzill com dipositar cada residu al contenidor corresponent té un enorme benefici pel medi ambient”.

El director adjunt de l’Agència de Residus de Catalunya, Xavier Reinaldos, ha subratllat la importància de la gestió sostenible dels recursos i ha afirmat que “la signatura del Conveni afavorirà la recollida selectiva, tant per part dels ciutadans com per les persones que ens visitin durant els Jocs Mediterranis.”

Ecoembes
Ecoembes (www.ecoembes.com) és l’organització sense ànim de lucre que fomenta l’economia circular a través del reciclatge d’envasos. L’any 2017 es van reciclar més de 1,4 milions de tones d’envasos lleugers i envasos de cartró i paper en tot el territori nacional, arribant a una taxa de reciclatge de 77,1%. Gràcies a aquest percentatge, es van obtenir nombrosos beneficis ambientals, com evitar l’emissió de 1,2 milions de tones de CO2 a l’atmosfera o estalviar 5,8 milions de MWh. Així mateix, es van estalviar 20.150.000 de metres cúbics d’aigua.

Tarragona 2018
Els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 se celebraran del 22 de juny l’1 de juliol de 2018 a la ciutat de Tarragona i 15 municipis seu. Durant els deu dies de competició està prevista la participació d’esportistes de 26 Comitès Olímpics Nacionals. Els Jocs Mediterranis són una competició de caràcter poliesportiu organitzada en el marc del moviment olímpic amb reconeixement del Comitè Olímpic Internacional (COI). Les cerimònies d’inauguració i clausura se celebraran a l’Estadi Club Gimnàstic de Tarragona.

Més informació a www.tarragona2018.cat