Sant Magí ja té cartell

Itziar Solla ha guanyat el concurs per a la imatge d’enguany

Per . Actualitzat el

Les festes de Sant Magí 2018 ja tenen imatge gràfica. Enguany, coincidint amb la celebració del 25è aniversari dels portants de l’aigua, s’ha volgut dedicar el cartell a aquesta temàtica com a reconeixement a la seva trajectòria. Tots els treballs que van participar en el concurs havien de tenir aquest leitmotiv i la guanyadora ha estat la dissenyadora gràfica Itziar Solla. Nascuda a Getxo (País Basc), ha viscut tota la vida entre Salou, Barcelona i Tarragona, on resideix actualment. Va estudiar a ESDI (Escola Superior de disseny de la Universitat Ramon Llul) i ha treballat en diverses empreses catalanes.

La seva proposta va resultar guanyadora d’entre les vuit presentades en la convocatòria del concurs d’imatge gràfica de Sant Magí. Està inspirada en la Baixada i Arribada de l’Aigua de la Brufaganya, tal com es va demanar, i de manera molt clara hi apareixen diversos elements característics d’aquest moment de la festa. “He dibuixat la capella de les fonts de Sant Magí i la carretera fa una ‘S’ que simbolitza el camí que fan els portants de l’aigua”, ha explicat l’autora, que també ha volgut incloure unes fulles d’alfàbrega perquè “són les que normalment donen els portants quan arriben a Tarragona”.

Itziar Solla ha estat l’artista premiada en la segona edició del concurs del cartell de Sant Magí. L’Ajuntament de Tarragona va impulsar per primera vegada el certament el passat 2017, amb l’objectiu de fer la festa més participativa i aconseguir una imatge sorgida d’una perspectiva purament popular. La iniciativa s’ha mantingut durant aquest any i es preveu que es farà novament en les edicions vinents.