El Nàstic s’encomana a l’èpica per sortir de la zona de descens

Els granes remunten un 0-2 i marquen 5 gols en mitja hora de partit

Per . Actualitzat el

El Nàstic ha aconseguit una de les victòries més èpiques que es recorden al Nou Estadi davant un rival directe que als 20 minuts s’havia posat per davant al marcador per 0 a 2. En una segona part històrica, l’equip de Jose Antonio Gordillo ha marcat cinc gols que l’apropen a l’objectiu de la permanència.

En el primer minut de joc el Nàstic ja ha tingut la primera ocasió clara de gol amb una centrada des de la banda dreta de Kakabadze, que Maikel Mesa ha cedit de cap a Barreiro per la seva rematada, però el porter Palatsí ha enviat la pilota a corner. Cinc minuts després, en el 6, la Cultural ha replicat en la seva primera acció que ha suposat el 0 a 1 amb una jugada personal de Martínez, que ha rematat creuat sobre la sortida de Dimitrievski.

Tot i que el Nàstic ha volgut aixecar-se ràpidament del gol rebut, en el minut 17, en la segona rematada del conjunt castellà, ha arribat el 0 a 2 d’Emi Buendia. A partir d’aquí el partit ha estat totalment per al conjunt tarragoní, que ha creat tres clares ocasions per marcar. En el minut 33, Sergio Tejera ha engaltat una rematada des de la frontal de l’àrea que ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria de la Cultural després que la toqués un defensa. En el minut 38, una centrada de falta des de la banda esquerra l’ha rematat de cap Maikel Mesa, però la pilota ha marxat per damunt el travesser. I a tres minuts per arribar al descans, el minut 42, encara ha arribat una darrera ocasió amb una triangulació entre Jean Luc, Álvaro i Barreiro que el davanter gallec ha culminat amb una rematada des de la frontal de la petita que ha marxat per damunt el travesser. Tot i les oportunitats per marcar, el partit ha marxat 0-2 al descans.

La segona part ha estat una de les més èpiques que es recorden al Nou Estadi amb cinc gols que han servit per donar el tomb al marcador. El guió ha estat el mateix que a la primera part: el Nàstic buscant amb insistència la porteria de la Cultural conscient de la importància de la victòria davant un rival directe. En el minut 4, una centrada de Tejera des de la banda esquerra l’ha rematat de tisora Manu Barreiro fora per damunt de la porteria. A la segona, Álvaro no ha perdonat. Era el minut 8, quan una passada en profunditat dins l’àrea, l’ha rematat el davanter creuant la pilota sobre la sortida del porter Palatsi. Dos minuts després, quan els aficionats encara celebraven el primer gol, el Nou Estadi ha entrat en èxtasi gràcies a Manu Barreiro, que ha aconseguit l’empat amb una pilota que ha quedat morta a l’àrea petita.

Però el recital de futbol ofensiu ha continuat amb el recolzament dels més de 9.000 aficionats que han assistit al partit. Tres minuts màgics han sentenciat el partit. En el minut 72, una centrada de corner ha estat pentinada per Álvaro deixant la pilota per Uche que ha completat la remuntada: 3-2, però encara faltaven dos gols més. En el 75, novament Manu Barreiro ha recollit una pilota a la frontal de l’àrea petita per establir el 4 a 2 que donava certa tranquil·litat. El colofó l’ha posat Dumitru Cardoso amb una jugada ràpida que ha acabat amb una rematada que ha superat sense problemes a Palatsi. En els últims instants, Josep Señé, ha fet pujar el definitiu 5 a 3 al marcador amb una jugada al contracop.

El partit ha acabat amb els jugadors del Nàstic al cercle central agraint l’esforç de l’afició del Nàstic que ha recolzat a l’equip conscients de la importància dels tres punts. Diumenge vinent (20.30 hores) el Nàstic visitarà El Alcoraz per jugar contra la SD Huesca, en partit corresponent a la jornada 41 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions
Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Xavi Molina, J. Márquez (Gaztañaga, 73’), M. Barreiro, Assoubre (Dumitru Cardoso, 81’), Maikel M. (Uche, 46’), Álvaro, Pleguezuelo, Abraham, Tejera.
CyD Leonesa: Palatsi, Bastos, Sergio M. (Samu D., 76’), Rodri, David García, Iza C. (Guarrotxena, 76’), E. Buendia, J. Señé, Martínez, Iván González, Moutinho (Mario Ortiz, 66’).

Gols
0-1, Martínez (6’); 0-2, Emi Buendia (17’); 1-2, Álvaro (53’); 2-2, M. Barreiro (56’); 3-2, Uche (72’); 4-2, M. Barreiro (75’); 5-2, Dumitru Cardoso (83’); 5-3, J. Señé (89’).

Àrbitre
Iñaki Vicandi Garrido (Col·legi basc).

Targetes
Grogues a Assoubre (25’), Maikel M. (35’), Kakabadze (51’), Emi Buendia (58’), J. Márquez (59’), Gordillo (59’), Martínez (66’), Javi Jiménez (83’), Uche (86’) i Tejera (89’).
Expulsat per doble groga Ivan Garrido (36’ i 80’) i Manolo Oliva amb vermella directa (59’).

Camp                                                                       
Nou Estadi. 9.329 espectadors. Partit corresponent a la jornada 40 de LaLiga 1|2|3.
Els jugadors del Nàstic han lluït braçalet negre en senyal de dol per la pèrdua del pare del preparador físic, Jordi Abella.