Constantí aposta per la seva gent gran

Els usuaris i usuàries del Centre de Dia decoren el balcó de l’Ajuntament amb motiu de les festes de primavera

Per . Actualitzat el

El passat Nadal, els usuaris i usuàries del centre de Dia de Constantí, a instàncies de la regidora Dolors Fortuny, van realitzar una activitat que els va permetre decorar la façana del seu edifici amb  motius nadalencs que van aixecar l’admiració de tots els habitants del municipi. Aquesta iniciativa va ser tan ben rebuda que ara l’han tornat a repetir. En aquest cas, el motiu ha estat la festivitat de Sant Jordi i, per extensió, les festes de primavera que celebra el municipi sota el lema «Fes cultura, fes salut». Maria Montserrat, directora del Centre de Dia de Constantí, ens explica com ha estat aquesta experiència.

«Arran del gran èxit que va tenir la iniciativa de decorar el balcó del centre de dia, des de l’Ajuntament se’ns va proposar col·laborar amb una acció similar, en aquest cas al balcó del consistori, amb motiu de les festes que s’organitzen durant els mesos d’abril i maig, que s’inicien per Sant Jordi i culminen per Corpus», explica.
Dit i fet. De seguida l’equip de professionals del centre, integrat per tres gerocultores –Rosa Ferran, Raquel Franco i Chari González, a més de la mateixa Maria Montserrat– es van posar a treballar amb els usuaris i usuàries per dissenyar les flors i  definir els passos que seguirien. «Entre tots es va decidir el model de flor, el material (llana), la manera d’elaborar-ho… i de seguida es van posar a treballar», assegura la directora.

El resultat són dues sanefes de flors de diferents colors que vesteixen en tota la seva amplada el balcó de la casa consistorial, presidida per una gran rosa amb la senyera, ja que el treball es va estrenar durant la diada de Sant Jordi.

Recepció  de l’Ajuntament

Aquell dia, tots els usuaris i personal es van desplaçar a l’Ajuntament, on van ser rebuts per l’alcalde i la regidora a la sala de plens. Allí el batlle els va dedicar unes paraules d’agraïment i els va regalar una rosa. «Va ser molt emotiu», assegura la directora.

Beneficis

Més enllà del valor social de l’acció, segons Montserrat, «jo remarcaria el seu valor terapèutic, ja que aporta molts beneficis a les persones que els desenvolupen i a nosaltres com a professionals ens permet treballar imputs com l’atenció, la motivació, la psicomotricitat fina, les capacitats cognitives… sense oblidar la gran satisfacció que els proporciona el fet de contribuir a la seva comunitat».

L’èxit de la iniciativa ja ha fet que des del centre es comenci a treballar en una altra acció, en aquest cas de cara a les pròximes festes nadalenques.
Hi estarem ben atents!