Comença Tarraco Viva

Una recreació dels Jocs Nemeus dona el tret de sortida a més de 450 actes

Per . Actualitzat el

La recreació històrica d’uns Jocs Nemeus han donat el tret de sortida al festival Tarraco Viva. El certamen se celebrarà fins al dia 27 de maig, i comptarà a més de 450 actes al voltant dels eixos principals: l’esport i la cultura al Mediterrani clàssic, dones de l’antiguitat i la vida en un carrer romà. La dona tindrà un paper destacat en aquesta edició amb la presentació de figures femenines destacades i l’explicació de la seva vinculació en diferents àmbits de la societat romana. ‘Veïns de Roma’ és una de les activitats pensades pels veïns de Tarragona, que compta amb la col·laboració de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i que l’any passat hi van participar prop de 200 veïns. Aquest any  i amb un nou format es vol arribar a molta més gent, recreant carrer romà on els espectadors podran comparar la vida diària dels veïns d’una ciutat romana amb les actuals. L’activitat tindrà una versió nocturna per conèixer la nit a Roma que era el moment dels marginats, pobres, delinqüents i prostitutes. Una altra de les principals novetats serà ‘Racons amb història’ que presentarà petites històries del món antic en petits espais, racons, relacionats amb el patrimoni històric.

Tarraco Viva es desenvoluparà en 30 espais, la majoria museus i recintes monumentals declarats Patrimoni Mundial de la ciutat i d’Altafulla, Constantí, Cambrils, Falset i Vila-rodona. Més de 30 entitats culturals de la ciutat participen en la creació d’activitats i són prop de 1.000 les persones integrades en grups de recreació i altres entitats vinculades directament al festival.

Consulteu el programa-de-ma-tarraco-viva-2018-cat.