Alfredo Panebianco estrena obra simfònica a Portugal

Per . Actualitzat el

El guitarrista i compositor cubà establert a Tarragona, Alfredo Panebianco, estrenarà en primícia mundial la seva obra simfònica Concerto de Santo Tirso per a 2 guitarres i orquestra simfònica el pròxim 11 de maig en el marc del Festival Internacional de Guitarra de Sant Tirso, Portugal, un dels festivals de guitarra més antics i prestigiosos del món que, per celebrar el seu 25 aniversari, ha encarregat l’obra a Panebianco. L’obra, que consta de 4 moviments: 1-La rumba lusitana, 2-La canción de Maria, 3-El color de la nostalgia i 4- Arrollando, és una evocació a la cultura del seu país natal, on utilitza ritmes i melodies inspirades en la tradició afrocubana. Panebianco ja ha estrenat tres concerts en el mateix format, a més d’altres obres simfòniques en escenaris com l’Auditori Nacional de Madrid, el Teatre de la Filharmònica de Lublin, el Teatre de la Filharmònica d’Istanbul i el prestigiós Minato Mirai Hall de Yokohama, entre altres.