Ciutadans «força» l’inici de la precampanya a la capital tarragonina

Rubén Viñuales va explicar el seu model de ciutat, basat en més turisme i més comerç i en un ajuntament àgil i eficient

Per . Actualitzat el

La «marea taronja» enceta amb força la precampanya electoral per a les municipals de 2019 a Tarragona. El candidat de Ciutadans, Rubén Viñuales, va aconseguir omplir el Teatre Tarragona amb motiu de la presentació pública del seu model de ciutat i, indirectament, ha posat en alerta la resta de formacions polítiques en la cursa cap a l’alcaldia de l’ajuntament més important del territori. La posada en escena de Ciutadans fa preveure una precampanya competida en les pròximes municipals, en les quals l’actual context polític a Catalunya dificultarà encara més els pactes de govern entre formacions.

Després d’assolir uns resultats sorprenents en les municipals de 2015 i de ser la formació més votada en les autonòmiques del 21-D, Ciutadans es presentarà a Tarragona ciutat amb l’objectiu de desbancar Josep Fèlix Ballesteros i de governar. Viñuales, amb un estil informal i allunyat dels convencionalismes, es presenta com el candidat capaç de «donar un gir» a Tarragona perquè recuperi «l’orgull perdut». El líder taronja es compromet a fer tot el possible per dinamitzar la ciutat en àmbits com el turisme, el comerç, la seguretat, la salut i l’emprenedoria. Així, per exemple, equipararà els preus dels pàrquings amb els de Reus (4 euros/dia), incrementarà la plantilla de la Guàrdia Urbana, subvencionarà amb 2.000 euros la creació de nous negocis i obligarà els incívics a fer treballs per a la comunitat. Viñuales també promet un canvi important en el funcionament del consistori. «Nosaltres estem per ajudar la ciutadania, no per posar-li dificultats». És per això que es compromet a crear una «finestreta única» d’atenció al ciutadà per tal d’agilitzar els tràmits amb l’administració. I tot això, assegura, sense apujar impostos perquè «va en contra de la nostra naturalesa. El que cal és fer una millor gestió dels recursos, començant per agrupar totes les empreses municipals en una sola gerència i un únic consell d’administració».

Quaranta minuts de discurs, amb el suport d’apunts i diapositives, donen per a molt més, però aquestes són les idees principals amb les quals Ciutadans es presentarà en les pròximes municipals. Durant tota la trobada, ni una menció a l’actual situació política a Catalunya. «Qui vulgui parlar de temes metafísics i filosòfics que ho faci al Parlament de Catalunya», diu Viñuales, un jove advocat que no es considera polític però que aspira a convertir-se en alcalde d’una «de les ciutats més importants el món».