Pepet i Marieta, Tàrraco Surfers, Animal i La Folie, al Festival Sota la Palmera

Per . Actualitzat el

Del 22 de juny al 4 d’agost se celebrarà el Festival Sota La Palmera, que estarà format per 40 activitats i espectacles diferents. L’entrada d’aquestes activitats serà gratuïta i de les 40, 28 espectacles han estat coprogramats amb grups musicals i joves creadors, 4 activitats formatives relacionades amb el món dels espectacles i 8 activitats amb el Servei Municipal de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. Entre els més destacats que figuren al cartell d’enguany estan: Pepet i Marieta, la Folie, els Tàrraco Surfers, Suu/Animal, l’Stromboli Jazz Band i la Folie. També cal remarcar els Contes de Sal i de Somnis, coorganitzat amb el Servei Municipal de Cooperació.

El Festival sota La Palmera és una mostra que proporciona oportunitats d’exhibició i promoció als i les joves creadores de la ciutat i del camp de Tarragona, al mateix temps que s’ofereix una programació variada d’espectacles aportant propostes artístiques de trajectòria contrastada arreu del país i del panorama internacional. En el marc del programa Cultura de Carrer es promouen actes i espectacles culturals on la presència i l’autoria jove hi són garantides. El principal valor d’aquest festival d’estiu recau en la mostra, l’intercanvi, l’experimentació i trobada de diversos llenguatges creatius.

“L’Espai Jove La Palmera es consolida com a espai de formació, experimentació i exhibició cultural mitjançant l’acompanyament i la intermediació de les propostes culturals juvenils. I és que un espai com aquest permet oferir un esdeveniment que s’erigeix com un festival de primer ordre a la ciutat durant l’estiu”, destaca la consellera de Joventut, Ivana Martínez. I afegeix: “Com a conselleria de Joventut seguim oferint espais i moments de suport i de divulgació de la creació jove com a valor normalitzat en el circuït cultural local”.

“La projecció i visualització de dones creadores ha estat un dels atributs de la programació d’enguany. Dones i noies com a agents actives, creatives i líders de l’acció. I això fa –explica la consellera de Joventut- que pugin a l’escenari i s’impliquin en la coprogramació del festival més de 40 dones joves”.

Per la seva part, Anna d’Ivory, ha posat l’èmfasi en “un cartell que fa goig”. En representació dels grups de música ha destacat que “es tracta d’una proposta molt variada”. En la mateixa línia s’ha expressat la coordinadora de la Nit de la Dansa, Raquel Méndez de la companyia La Imp.perfecta: “Intentarem ser innovadors perquè tothom pugui formar part de la Nit de la Dansa”, que se celebrarà el 22 de juliol. Finalment, la coordinadora de la Nit de Clown, Nunny G de la cia Dosdetres, ha assenyalat que cada cop són més companyies que fem obert i s’obren més portes”.

La Conselleria de Cooperació participa en la programació de les sessions de contacontes i cinema a la fresca  (propera presentació RP el dijous 18 de maig).

Aquest festival és un exemple de la cogestió i coprogramació d’activitats entre l’Ajuntament, els i les joves i entitats de la ciutat. S’activen dinàmiques ciutadanes i és bona mostra del foment de la participació que impulsa l’Ajuntament amb el teixit social i cultural.

Tipologia dels espectacles

Cinema a la fresca, dimecres de juliol (+ 2 sessions de contacontes):  4 dies de  projeccions audiovisuals proposades per la conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.

Dijous d’arts escèniques: Cicle destinat a mostrar accions de clown, dansa, il·lustració… Dinamitzades i cogestionades amb taules de joves il·lustradors de la ciutat, Nunny G i La Im.perfecta Dansa.

Programació musical el cap de setmana: Artistes i companyies de ressò nacional i estatal. Els estils són variats però en general propers als joves de diferents edats –moltes de les companyies són el mirall pels grups amateurs i col·lectius de joves pel que fa als seus models d’estils musicals o d’iniciació al món de la música-.

Organització i col·laboradors

El Festival Sota La Palmera l’organitza la Conselleria de Joventut de  l’Ajuntament de Tarragona i compta amb el suport del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, així com també amb la col·laboració i assessorament de les entitats:

 

–          Vòrtex, participen en l’assessorament artístic, tasques de producció cultural i gestió de l’espai de bar.

 

–          Nunny G, amb la nit de pallasses (NIT DE CLOWN)

 

–          La Conselleria de Cooperació participa en la programació del cinema a la fresca, contes i els actes relacionats que es desenvolupen els dimecres.

 

–          La Im.perfecta Dansa, amb la nit de la dansa

 

–          Bravecoast, amb el 10ena nit FESTIVAL MIRALL SONOR

 

Aquest festival és un exemple de la cogestió i coprogramació d’activitats entre l’Ajuntament i els i les joves i entitats de la ciutat. S’activen dinàmiques ciutadanes i és bona mostra del foment de la participació que impulsa l’Ajuntament amb el teixit social i cultural.

 

Els més destacats del Festival sota la Palmera:

 

–          GRUPS DESTACATS A CARTELL: PEPET I MARIETA, ANIMAL I LA FOLIE, plats forts del festival

–          MESTISSATGE: UN festival on predomina el mestissatge com a estil musical

–          DATES: Del 22 de juny al 4 d’agost, totalment gratuït

–          HORARIS: Des de les 20h l’espai s’obre al públic i els actes i espectacles començaran a partir de les 22h

–          ALTRES GRUPS O SOLISTES DESTACATS: Cartell que completen noms de grups i artistes reconeguts com Joan Masdéu, Xarim Aresté, Esperit, etc…

–          L’ESPAI JOVE LA PALMERA, espai de creació jove i fusió interdisciplinar: CINEMA, DANSA, IL·LUSTRACIÓ, TEATRE, CIRC, CLOWN, MÚSICA…

–          NOUS DESCOBRIMENTS QUE ARRIBEN AMB FORÇA AL FESTIVAL: SUU, MARIA VIDAL, JAY LEM’ON

–          ARTISTES DEL TERRITORI: Entre els artistes locals o del camp, tenir present a Anna d’Ivori, Maria Vidal, Tarracosurfers, Pirats, Jay Lem’on, Samuel O’Kane, Secondtrast, Stromboli Jazz Band, ….

–          NOUS TREBALLS: Més de la meitat de la composició de grups presenten nous treballs

–          LABORATORIS EXPERIMENTALS ( L’ESPAI JOVE LA PALMERA com a espai formatiu):Més enllà de les nits de divendres i dissabte de música, es valora el component formatiu que ens aportarà el laboratori de moviment de la mà de la Im.perfecta Dansa, l’Escola de Circ amb cia. Passabarret, l’experiment sensorial de percussió corporal dirigit per Santi Serratosa, el bateria de Gossos, un taller de composició musical amb la solista Anna Roig de l’Ombra de Ton Chien…

 

Més informació del festival a www.tarragonajove.org