Port Tarraco manté el seu esforç per obrir-se a la ciutat

La marina ha presentat el programa d’oci ‘Diumenges a Port Tarraco’

Per . Actualitzat el

Port Tarraco continua amb la seva estratègia d’obrir les seves instal·lacions a la ciutadania i convertir-les en un dels espais d’oci de referència a la ciutat. Per això, en aquesta ocasió ha reinventat el ‘ritual’ de fer el vermut i des del pròxim diumenge 6 de maig fins al 10 de juny l’amfiteatre de la marina estrena un atractiu programa d’entreteniment, ‘Diumenges a Port Tarraco‘, com escalfament de l’activitat lúdica que tindrà continuïtat en els mesos d’estiu amb la segona edició del Sunset Festival i 17 actes al juliol, agost i setembre.

Els ‘Diumenges a Port Tàrraco‘ proposen des de les 12 hores -veure programa adjunt- un migdia diferent amb tres màster class i vermuts temàtics (swing, flamenc, rumba) i altres tres esdeveniments dedicats a l’esport (zumba, body combat i sh’bam ) per animar els tarragonins i als que ens visiten a gaudir de la primavera en un espai tan privilegiat.

El segell de la proposta és marcadament familiar, amb atenció molt especial a la diversió dels més petits, encara que sense oblidar a joves i adults. A més, l’aparcament és gratuït i totes les terrasses de la marina oferiran una degustació de tapes a preus populars. “Costa connectar la Part Alta i la Part Baixa, però creiem que sent constants en la promoció d’actes atractius ho aconseguirem”, ha destacat Mireia Pérez, responsable de Marketing de Port Tarraco.

100% en l’ocupació de les oficines i 60% dels locals

El director general, Marc Colls, ha aprofitat la presentació del programa cultural per fer balanç del recorregut de la marina des de 2011, any en què l’actual propietat va assumir la gestió. Segons la seva opinió, la marina -que factura al voltant de 6 milions d’euros només per l’explotació dels amarratges- viu el millor moment des de la seva creació: “L’escenari ha canviat molt des que la crisi va tocar fons en 2014, ara allotgem a 42 empreses en 6.000 metres quadrats llogats -100% de l’espai d’oficines-, i som optimistes per assolir la plena ocupació dels locals comercials, que a dia d’avui estan al 58,6% … És més difícil passar del 20 al 60%, i ho hem aconseguit, que del 60 al 100%”.

Port Tarraco ja negocia amb importants empreses el lloguer dels espais d’oficina que deixarà lliure l’organització dels Jocs Mediterranis després de juliol per mantenir la plena ocupació actual. Pel que fa als locals comercials, estan molt avançades les converses per arrendar 600 metres quadrats (15% de l’espai total) a tres empreses, una drassana d’Italia, una companyia amb seu a Niça i una altra de serveis nàutics de Tarragona. “Estem bolcant esforços en restauració i delicatessen, perquè entenem que és el que més ens falta de cara a la ciutat”, ha explicat el director comercial, Javier González.

Els directius de Port Tarraco no oculten els problemes de connectivitat -barreres ferroviàries, trànsit de mercaderies, accés de la plaça dels Carros…- i de degradació de tot el barri marítim, tot i que creuen que projectes com el de la passarel·la de vianants o la reforma de l’ passeig marítim “són un primer pas que demostra major sensibilitat”.

“La propietat -ha informat Colls- està satisfeta amb la progressió; no es tracta només de l’ocupació, que podríem omplir en dos mesos, sinó de tenir cura a llarg termini la qualitat de l’entorn, sent molt curosos amb l’equilibri entre els serveis als iots i els que es presten al públic en general… la proposta de crear un ‘outlet’ es va desestimar per aquest motiu”.

En l’actualitat Port Tarraco s’ha especialitzat en vaixells de gran eslora i manté contractes amb cinc de més de 100 metres. “Ens centrem en els més grans; no hi ha cap port a Espanya i pocs a la Mediterrània occidental que puguin acollir aquests gegants”, ha revelat Marc Colls, que ha subratllat la importància d’aquest sector. A més de tots els subministraments que requereixen les embarcacions, en fases de bona ocupació atrau Tarragona “entre 300 i 400 tripulants, no durant unes hores com succeeix amb els creueristes, sinó durant mesos i amb un nivell de despesa molt elevada”.