La realitat virtual ens ensenyarà com era Tàrraco

El Patronat Municipal de Turisme inicia una campanya de promoció de l’aplicació Imageen “Reliving Tarraco”

Per . Actualitzat el

Tarragona Turisme llança una campanya de promoció de l’aplicació gratuïta Imageen “Reliving Tarraco”, per a mòbils, tablets i ulleres 3D. L’app proposa, a través de la realitat virtual, una experiència immersiva a l’antiga ciutat romana que recrea el passat i el present de l’Amfiteatre, el Circ Romà, el Fòrum local i el recinte de Culte, ubicat a l’actual emplaçament de la Catedral.

Per a la posada en marxa d’aquesta campanya s’ha tingut en compte el creixement imparable dels turistes hiperconnectats, que viatgen o planifiquen els seus viatges a través de dispositius mòbils que no només ofereixen informació de la ciutat que visiten, sinó que també permeten viure experiències, com és el cas de l’eina que es promociona. Tal com ha explicat la consellera de Turisme, Inma Rodríguez: “Tarragona és pionera en aquest tipus de divulgació digital. Volem arribar a aquell potencial visitant molt més procliu a viatjar a una ciutat històrica que mira al futur i el convida a participar de manera més activa, emocionant i innovadora en la descoberta de la seva història i del seu llegat patrimonial”. Es tracta d’una campanya pensada per fer valdre el ric patrimoni de la ciutat i que s’emmarca en els objectius de l’Any del Turisme Cultural que impulsa la Generalitat i l’Any del Patrimoni Cultural Europeu. El representant de Imageen, José Antonio Muñiz, ha explicat que Tarragona ha estat pionera amb aquesta aplicació i s’ha posicionat com una ciutat innovadora que explica la seva història en múltiples formats.

L’objectiu d’aquesta aposta  és, d’una banda, millorar la qualitat de l’experiència dels visitants i, d’altra, potenciar la marca Tarragona gràcies a les oportunitats de visibilitat i promoció que aporta aquesta eina. Així mateix, es pretén involucrar als agents turístics i a tota la ciutadania en general com a principals prescriptors de la nostra destinació. La consellera ha assegurat que “els turistes valoren enormement el tracte que reben per part de la comunitat local i la ciutadania aprecia la integració del visitant i el benefici del desenvolupament turístic de la ciutat. Per això aquesta campanya dóna un pes important a la implicació de tots els tarragonins i al teixit empresarial relacionat amb el turisme”.

Per aconseguir que el major nombre de persones coneguin aquesta eina, es portaran a terme diverses accions de promoció i comunicació, com la instal·lació de senyals en els punts de la ruta Imageen amb la informació per a la descàrrega, fulletons, postals, cartells o displays. A més, la campanya inclou un conjunt d’accions de promoció on line dirigides als punts d’informació turística i a hotels, càmpings i apartaments turístics de la ciutat. La mateixa aplicació inclourà una acció publicitària (call to action) per aquelles persones que se la descarreguen i no es troben a la ciutat, que els convidarà a visitar-la.

Imageen està disponible per a IOS i Android i es pot descarregar de manera gratuïta. Cadascun dels punts ofereixen diverses funcionalitats:

Slider: per combinar passat i present utilitzant un barra de temps que es pot moure manualment.

Avatar: un guia virtual ensenya com ha canviat l’enclavament des del passat fins ara.

• Vídeo explicatiu: per descobrir en pocs minuts el que passava i com es vivia en un temps passat

Des de la seva posada en marxa, l’aplicació ha tingut prop de 200.000 descàrregues. El perfil de l’usuari és majoritàriament home entre 15 i 45 anys, un 70% nacionals i el 30% restant són estrangers.