Lucrecia i els Lunnis cantaran la cançó dels Jocs Mediterranis al Palau Firal

La sèrie de RTVE emetrà un capítol especial dedicat a Tarracus el pròxim 12 de maig pel canal infantil Clan

Per . Actualitzat el

Alumnes d’alguns centres escolars de la ciutat han estat convocats el 7 de maig a la tarda, al Palau de Congressos de Tarragona, per participar en l’activitat Juguem per viure. Segons resa la missiva que han rebut molts pares, la proposta lúdica consisteix en la presentació de la cançó dels Jocs del Mediterrani amb la cantant Lucrecia i els Lunnis.

Consultant el web de Clan, el canal infantil de RTVE, trobem que entre els nous episodis d’aquesta temporada n’hi ha un de dedicat a Tarragona. La sinopsi explica que «Lucio Minicio vivia a Bàrcino (Barcelona) i presumia de ser el millor en tots els esports fins que a Tàrraco (Tarragona) l’atleta romà Tarracus el va reptar i el va vèncer. Això va ensenyar Lucio a centrar-se només en un esport: les curses de quadrigues, i va convocar els millors per competir en els seus propis Jocs de la Mediterrània. Després se’n va anar a Olímpia i es va convertir en el primer medallista olímpic d’Hispània».

Aquesta aposta del canal espanyol per Tarragona i pels Jocs Mediterranis que se celebren enguany a la nostra ciutat, s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre el Comitè Organitzador dels Jocs i les tres televisions públiques que donen cobertura al territori: TAC12, TV3 i TVE. En la presentació d’aquest acord, el director de Televisió Espanyola, Eladio Jareño, ja va anunciar que «qualsevol esdeveniment necessita escalfar motors i que, per aquest motiu, la programació regular de Televisió Espanyola s’impregnarà dels Jocs durant les setmanes prèvies».

Recordem que el compromís de les ciutats seus amb el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis estipula que s’han de retransmetre per televisió les cerimònies d’inauguració i clausura, a més de les finals de les competicions per equips. El programa amb què s’està treballant supera, amb escreix, aquests requisits. D’aquesta manera Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya s’encarregaran de la producció de la senyal, en alta definició, i la retransmissió d’altres competicions esportives com natació, atletisme i gimnàstica artística, entre molts altres. Per la seva banda, TAC12 i La Xarxa afegiran la producció de la senyal i retransmissió d’altres esports, majoritàriament als municipis seus dels Jocs.

A més, tots tres operadors televisius s’han compromès a fer que els Jocs Mediterranis i Tarragona estiguin presents durant les setmanes prèvies a la competició durant les seves programacions regulars, que tindran desplegaments especials a mesura que s’acosti la data del 22 de juny, dia de la cerimònia d’inauguració.