Tot a punt per a la Bicicletada i l’Exhibició Aèria

ºLes activitats tindran lloc el cap de setmana del 12 i 13 de maig

Per . Actualitzat el

La Bicicletada Popular i l’Exhibició Aèria oferiran els dies 12 i 13 de maig un complet cap de setmana a Tarragona que combinarà l’esport familiar amb les espectaculars acrobàcies de tres grups d’avions.
S’espera que prop de 4.000 persones participin el diumenge 13 de maig a la 28a Bicicletada Popular de Tarragona, una gran cita esportiva i ciutadana que, un any més, tornarà a comptar amb dos circuits: el principal de 17 km i l’infantil de 2,4 km. El casc serà obligatori per participar a la Bicicletada i es recomana als participants que revisin el material uns dies abans de la sortida.
Les inscripcions es poden formalitzar a partir del divendres 27 d’abril per dues vies.
Presencialment, a les instal·lacions esportives municipals de Bonavista, Riuclar, Campclar, Part Baixa i Serrallo, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador, i també al centre comercial Carrefour de Tarragona, en tots els casos en horari d’obertura dels equipaments. El termini d’inscripció per aquesta via finalitza el dia abans de la Bicicletada.
Per internet, fins al divendres 11 de maig, a través de la pàgina web www.labicicletada.cat. A través d’aquesta via els participants podran recollir el dorsal a qualsevol dels punts esmentats anteriorment, o bé el mateix dia de la Bicicletada minuts abans de la sortida.
Tots dos circuits tenen la sortida i l’arribada a l’avinguda Vidal i Barraquer, davant de la Tabacalera.
En arribar a la línia de meta, s’oferirà a tots els participants una bossa d’avituallament que inclou samarreta tècnica personalitzada amb motius de la Bicicletada, així com diversos aliments. Així mateix, s’oferirà a tots els participants una barra d’avituallament líquid amb refrescos i també se celebrarà un gran sorteig amb articles facilitats pels patrocinadors i/o col·laboradors de la Bicicletada.
La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, ha destacat que la Bicicletada és una “magnífica jornada social, no competitiva i familiar, ideal per incentivar la pràctica de l’activitat física i promoure la mobilitat sostenible”. Vedrina ha recordat que les obres de construcció del carril bici que enllaçarà les platges del Miracle i l’Arrabassada contribuiran en pocs mesos a facilitar la utilització d’aquest mitjà de transport a la ciutat.
La 6a edició de l’Exhibició Aèria, possible gràcies a la participació de Repsol en l’organització de la Bicicletada, permetrà novament que milers d’espectadors gaudeixin el dissabte 12 de maig de les acrobàcies de diferents avions des del Balcó del Mediterrani i la façana litoral del a ciutat. A més, l’acte arriba enguany amb dues novetats destacades. En primer lloc, l’horari, ja que l’exhibició tindrà lloc a les 18 h de la tarda, enlloc del matí, en un canvi que ha d’augmentar la comoditat del públic i potenciar l’espectacularitat de l’acte. D’altra banda, a les tradicionals i aclamades acrobàcies de l’equip Bravo 3 s’hi afegiran els membres de la Patrulla Acrobàtica Jacob 52 i del pilot català Àlex Balcells. Tres exhibicions de primeríssim nivell, per tant, que augmentaran el nivell i l’interès de la jornada.
La 28a Bicicletada i la 6a Exhibició Aèria són possibles gràcies a l’organització del Patronat Municipal d’Esports, l’Ajuntament de Tarragona i el Club Ciclista Campo Claro i el patrocini de Repsol, BASF i Carrefour.