Tarragona respira Sant Jordi

El temps acompanya i els autors locals llueixen les seves novetats

Per . Actualitzat el

El temps acompanya com estava previst i els més matiners ja han recorregut la Rambla Nova i han pogut conèixer la tasca de les entitats, comprar-los algun reclam, deixar-se agombolar pels partits polítics i, sobretot, comprar llibres i roses. Molts llibres de tots els gèneres i per a totes les edats omplen la via tarragonina a l’espera de seduir àvids compradors de cultura. Totes les llibreries reserven part de l’espai als autors locals que avui signaran durant tot el dia a diverses parades. A ells els toca la feina més àrdua: competir contra els títols nacionals i internacionals més mediàtics. També envejable és la feina dels floristes que, fent volar la imaginació i la perícia, ofereixen les roses de sempre en nous formats que cridin l’atenció dels enamorats.

Com a novetat, els jardins del Banc d’Espanya acullen tallers científics. Les activitats estan organitzades per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), els tres centres d’excel·lència que col·laboren amb l’Ajuntament de Tarragona en el projecte per convertir l’edifici del Banc d’Espanya en un centre de difusió del coneixement. La proposta de Sant Jordi continua amb la línia d’activitats de difusió adreçades a escolars que es va iniciar la passada Santa Tecla amb els tallers “Colors”.

Totes les activitats són gratuïtes i es desenvolupende 10 a 12 h (principalment adreçades a escolars) i, a la tarda, de 17.30 h a 19.30 h.

Es preveu que les activitats es reprenguin a principis de l’estiu, novament per les festes de Santa Tecla i al novembre, en el marc de la Setmana de la Ciència.