L’Ajuntament «gira l’esquena» a les llibreries de la ciutat

La Capona, Adserà i la Rambla lamenten que se’ls redueixi l’espai de les parades sense diàleg

Per . Actualitzat el

Les tres llibreries han emès un comunicat en el qual lamenten «la manca de sensibilitat» del consistori i que la distribució de les parades depengui d’Ocupació Pública, governada pel regidor del PP, Josep Acero. Demanen que no se’ls redueixi l’espai per vendre llibres i recorden que treballen tot l’any per vendre llibres i que no se’ls pot «igualar als oportunistes que aprofiten el dia per afegir-se i fer caixa». Pensen que és probable trobar solucions i no imposar una decisió i denuncien que el consistori s’ha «negat a paralr amb nosaltres».

A continuació reproduïm el comunicat:

Enguany —un cop més— l’Ajuntament de Tarragona ha decidit reduir l’espai de parada de les llibreries de Tarragona (La Rambla, La Capona i Adserà).

Després d’haver demanat el permís amb un mes d’antel.lació, han esperat a avui per dir-ho, per telèfon i sense donar cap opció al diàleg i al pacte, a trobar altres sol.lucions, que no sigui reduir-nos l’espai.

Diuen que tots som iguals. NO, no és cert. No tothom té l’espai que tenim nosaltres dedicat al llibre durant tot l’any, No tots els que posen parades tenen personal qualificat tot l’any, mantenen la diversitat de lectura tot l’any, especialització, recomanació, encàrregs fàcils i difícils… .al darrera hi ha tot un treball professional que s’ha de valorar.

No ens poden igualar als oportunistes que aprofiten el dia per afegir-se i fer caixa. És menysprear l’esforç que estem fent tot l’any. És afavorir la competència deslleial.

Ja teniem els libres ja comprats per la capacitat d’espai, encaixats amb tota la feina que suposa, taules, personal extra…. la persona que decideix això, sigui qui sigui, no hauria de ser d’ocupació pública sinó de cultura. Algú que tingui una mica de sensibilitat pel nostre sector. Que tingui consciència de l’important que és mantenir oberta la xarxa de petites llibreries al nostre país. I si, és clar que si que St.Jordi és un dia clau i important. Treballem durant mesos abans i després perquè vagi bé i ens permeti mantenir la llibreria al 100%.

Si no hi ha espai, que l’ampliin fins el balcó, no cal que ens redueixin metres. Hi ha sol.lucions però no les volen pactar. El negar-se absolutament a parlar amb nosaltres és ofensiu i decebedor.