La URV celebra Sant Jordi amb novetats editorials i activitats als campus

Publicacions URV serà a la Rambla Nova amb alguns dels més de trenta títols publicats els darrers mesos

Per . Actualitzat el

La Diada de Sant Jordi d’aquest 2018 arriba amb novetats editorials i moltes activitats adreçades a la comunitat URV i a la ciutadania. Publicacions URV se suma al Dia del Llibre amb més de trenta títols que ha publicat al llarg dels darrers mesos i estaran disponibles en una parada a la Rambla Nova de Tarragona. Destaquen entre les publicacions: Retrats de vi. Enòlegs de la URV, de Ruth Troyano i Maoz Eliakim, que compta també amb una exposició; Incunable(s). 1971-1991, en què Joana Zaragoza rememora la història dels estudis universitaris a Tarragona; Microrelats, que aplega les creacions que es van presentar al primer concurs de microrelats científics de la URV; La nova normativa de l’IEC. Guia pràctica, de Jordi Ginebra; La gestió del patrimoni literari, de Mireia Munmany; i Polítiques memorials, fronteres i turisme de memòria, coordinat per Ramon Arnabat i Montserrat Duch.

Hi ha altres títols que Publicacions URV ha editat amb diferents editors en format digital per aquest Sant Jordi: La Baronia de Queralt al segle XV, de Gerard Carceller, coeditat amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà; El Maig de les dones, de Meritxell Ferré, coeditat amb Arola Editors; Història, urbanisme i arquitectura a l’entorn de la Rambla Vella de Tarragona, de Josep Llop, coeditat amb el Centre d’Estudis Guillem Oliver del Camp de Tarragona; Mapa de les ciutats somiades, de Joana Pijama, coeditat amb Piscina, un petit oceà; i Vallis fecunda, de Domènec Corbella, coeditat amb la Universitat de Barcelona.

Activitats als campus

Davant dels CRAI del campus Catalunya i el campus Bellissens hi haurà el proper dilluns 23 d’abril de 10 a 13 h una parada de llibre solidaris, en què es podran adquirir llibres per un euro en concepte de donació. La recaptació es destinarà a projectes del Centre de Cooperació URV Solidària. De fet, avui dijous també es pot trobar la parada al campus Catalunya.

Al mateix campus Catalunya s’hi farà el lliurament de premis del Concurs literari de Sant Jordi que organitza el Consell d’Estudiants amb l’objectiu de promoure la creació literària en llengua catalana entre els estudiants incentivant-los a escriure una obra inèdita. L’acte serà a les 18:30 h a la sala de Graus, on es donarà a conèixer el guanyador de cada modalitat: poesia, narrativa breu i assaig.

Al campus Terres de l’Ebre, el Campus Extens juntament amb el professorat han organitzat l’activitat “Sant Jordi al campus. Llegeix lliurement!”. A partir de les 10:30 h al vestíbul del campus es llegiran textos literaris que parteixen de temàtiques centrades en conceptes de les diferents matèries impartides i aniran acompanyades d’una interpretació musical a càrrec de dos estudiants.

El mateix dia 23 s’inauguren dues exposicions als CRAI de la seu Baix Penedès i al CRAI de Sescelades. Al CRAI de Coma-ruga s’hi podrà veure fins al 3 de maig l’exposició derivada del llibre Incunable(s) 1971-1991. La represa dels estudis universitaris. Al CRAI de Sesclades s’hi podrà veure fins al 4 de maig l’exposició Retrats de vi, una selecció del fotògraf Maoz Eliakim, que ha retratat els enòlegs, els paisatges i els vins de la col·lecció de llibres que duu el mateix títol.

Coincidint amb Sant Jordi, la Facultat de Lletres organitza la Setmana de les Humanitats del 16 al 27 d’abril, en la qual ofereix una sèrie de tallers, seminaris i conferències adreçats especialment a alumnat de secundària. Alguns d’ells estan relacionats amb la literatura. Així, el dia 25 d’abril a partir de les 12 h a la sala de Graus del campus Catalunya s’hi farà una lectura multilingüe del Quixot.