El recinte firal de Marquès de Tamarit acollirà una nova edició de la Fira de Sant Jordi

Per . Actualitzat el

El recinte firal de l’Avinguda Marquès de Tamarit d’Altafulla esdevindrà un any més, aquest dilluns 23 d’abril, l’escenari de la Fira de Sant Jordi 2018. La jornada començarà, a les 9:15 hores, amb la hissada de l’estelada a la rotonda de Marquès de Tamarit/carrer de Dalt, tal com es va acordar en el Ple Municipal en record a les persones que van fer possible el 9-N ara fa quatre anys.

A banda de la vintena de parades de roses, entitats, empreses, associacions i partits polítics que conformaran la fira, es duran a terme un seguit d’activitats. Al matí Altafulla Ràdio farà un programa especial en directe des de l’espai firal. Al llarg del dia, el col·lectiu d’Artesans d’Altafulla realitzarà tallers per la canalla i Mans per l’Acció Solidària realitzarà una representació de titelles.

D’altra banda, la Biblioteca d’Altafulla ha organitzat una presentació d’autors locals amb Magalí Vincke (10:30 a 13:30h); la contacontes Pepi Miró (10 a 13h); Samuele Arba, a la tarda; Mons Buyó i Oriol Jordana (10 a 12h), i pel matí, es presentarà la nova Associació SAW-T, que inclourà una actuació de rap a les 19h. A més, es farà un taller de roses i punts de llibres, i un taller literari “L’arbre de les paraules”, d’11 a 13h.

Ja a la tarda, el grup de fotògrafs d’Altafulla BLOC hi serà en directe per tal de treure alguna imatge dels millors moments de la diada. Per acabar, a les 17:00h es farà l’entrega de premis i diplomes del Concurs Escolar de Sant Jordi i hi haurà un berenar per a la canalla a l’espai firal. Quan acabi aquest acte, la contacontes local Pepi Miró explicarà les populars històries de “Les aventures d’en Pepitu”.

Com a actes previs a la diada de Sant Jordi, el Centre d’Estudis d’Altafulla presentarà dissabte, 21 d’abril, el volum 42 dels Estudis Altafullencs. La presentació anirà a càrrec de l’altafullenc Joan Prat Carós, professor emèrit d’Antropologia Social de la URV, a partir de les 19:30h a la seu de l’entitat, al carrer de les Escoles, a les antigues Escoles Teresa Manero.

Diumenge 22, serà el torn de la diada castellera de Sant Jordi, a les 12:30h a la plaça del Pou, amb els Castellers d’Altafulla, els Xiquets de Reus i els Xiquets de Cambrils.

En el marc de la celebració del 45 è aniversari dels Castellers d’Altafulla, la colla també s’ha volgut sumar a la celebració de Sant Jordi amb la presentació del llibre “Pit i Amunt!”. El seu autor, Benet Íñigo, visitarà Ca l’Ixart dissabte 21 d’abril a les 17:30h.