El nou consultori de Segur de Calafell ja té un any

Per . Actualitzat el

Les famílies de Segur de Calafell (Baix Penedès) estan d’enhorabona perquè ara fa tot just un any que gaudeixen dels serveis del seu nou consultori mèdic. Inaugurat a mitjan mes de març de 2017, aquest centre construït i gestionat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla va posar-se en marxa en uns terrenys municipals com a resposta al creixement demogràfic experimentat en aquesta gran urbanització de Calafell i també com a solució a l’antic consultori, que s’havia quedat petit i obsolet.

Aquesta setmana hem visitat el centre de salut tot coincidint amb el seu primer aniversari i hem pogut comprovar el que ja prevèiem, que el nou espai ha millorat molt les prestacions tant per als professionals sanitaris com per als seus usuaris i usuàries. El doctor Egdar Zaballos, coordinador mèdic de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Calafell, ens explica que «aquest primer any hem estat molt bé perquè parlem d’un espai molt agradable i molt funcional per a la nostra feina diària. El nou consultori de Segur de Calafell ha representat un gran salt de qualitat per al nostre equip de professionals i també per als usuaris del municipi, ja que es troben amb un espai que millora molt el de l’antic consultori. Aquí tenim sales d’espera molt còmodes, consultes àmplies, amb llum natural, sense barreres arquitectòniques, amb pàrquing propi per estacionar el vehicle…. Tot un seguit d’avantatges que fan d’aquest consultori un bon centre de salut». Pel que fa al volum assistencial, el primer any de funcionament del nou consultori «ha ratificat com n’era d’important disposar d’aquest espai. La càrrega assistencial ha anat en augment i recentment hem incorporat una nova metgessa de família que ajudarà a donar un servei encara millor a la ciutadania».

En l’actualitat l’equip del consultori de Segur està conformat per 5 metges de família, 1 pediatre amb reforç addicional dos dies per setmanes, 4 infermeres comunitàries i 1 infermera pediàtrica, 1 treballadora social i 4 administratius que donen cobertura a tota la franja horària de matí i tarda. La cartera bàsica de serveis d’aquest consultori inclou l’atenció de medicina i infermeria familiar i comunitària; pediatria i infermeria pediàtrica; auxiliar de clínica i treball social. A més, també ofereix un seguit de programes i consultes específiques destinades a la prevenció i la promoció de la salut així com al control de teràpies: Programa PAPPS, control TAO (Teràpia  d’Anticoagulació Oral); ECG (electrocardiogrames); cures injectables; control peu diabètic; detecció precoç de cures; programes de salut a les escoles i instituts; Programa Pacient Expert i atenció a la cronicitat, entre altres.