La 5a Trobada dels Tarraconins Saludables estrena l’Anella Mediterrània

S’hi realitzaran diverses disciplines esportives i acabarà amb una sessió de zumba

Per . Actualitzat el

La Trobada dels Tarraconins Saludables, que s’emmarca dins el programa Fer Salut Mola de promoció d’hàbits saludables a l’escola, celebra la seva cinquena edició amb un nou format i emplaçament. En aquesta edició els Tarraconins i les Tarraconines podran gaudir d’un espai únic a la ciutat; l’Anella Mediterrània. Serà el diumenge 15 d’abril a partir de les 10.30 h i fins les 13 h.

L’objectiu de la trobada ha estat sempre promocionar l’activitat física i l’oci actiu en família, mostrant noves rutes o emplaçaments per desenvolupar hàbits saludables. L’activitat esportiva i un esmorzar saludable són els protagonistes d’aquesta jornada on tampoc s’oblida la protecció solar i la bona hidratació.

L’oferta esportiva creix àmpliament amb les cinc disciplines esportives, totes elles presents als Jocs Mediterranis, a més de la sessió de Zumba Kids final que organitza el Patronat d’Esports. Les disciplines que els infants podran dur a terme durant el matí seran l’atletisme, l’handbol, el judo, el tennis taula i el bàdminton, totes elles en una zona verda condicionada molt a prop del llac de l’Anella.

Els clubs de la ciutat

En aquesta trobada hi col·laboren tres clubs de la ciutat de Tarragona. Els infants podran practicar Atletisme, Handbol i Judo de la mà de professionals locals d’aquestes disciplines: El Club Atletisme Tarragona, el Tarragona Handbol Club (Sant Salvador) i el Club Judo Vital Esport (Sant Pere i Sant Pau).

Com a part complementària a l’activitat esportiva hi hauran tres visites guiades. Una caminada al voltant de l’Anella en què descobrirem les instal·lacions, les disciplines dels Jocs i la vegetació de la zona entre altres curiositats. S’hi faran tres passis -a les 11h, a les 11.45 h i a les 12.30 h- i tots ells s’iniciaran en un punt de trobada assenyalat per l’organització.

Com ja és habitual, la Trobada dels Tarraconins Saludables comptarà amb un esmorzar saludable; fruita fresca i aigua per a tots els infants. Des de Salut Escolar ens recomanen sempre protegir-nos del sol amb protecció per a esdeveniments a l’aire lliure. Per aquells qui hagin oblidat posar-se crema solar abans de sortir de casa hi haurà protecció a la seva disposició.

Una trobada de col·laboració

La 5a Trobada compta amb la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil qui gestionarà unes polseres identificatives pels infants, una fórmula que ja es duu a terme al Parc de Nadal que ajuda a trobar els pares, mares, tutors o tutores en cas d’un infant perdut amb molta rapidesa.

Ematsa repeteix col·laboració amb l’aportació de les aigües de l’esmorzar saludable. La fruita fresca l’aportarà Esclat-BonPreu. La trobada tampoc seria possible sense la col·laboració constant de la Xarxa de Centres Cívics, el Departament de Joventut i l’Oficina d’Europe Direct Tarragona.

Tarracus no faltarà a la cita

La Mascota dels Jocs Mediterranis no es perdrà la Trobada dels Tarraconins Saludables. Visitarà les disciplines esportives i també serà la mà innocent del sorteig de dos lots de marxandatge dels Jocs Mediterranis 2018.

L’Anella Mediterrània està perfectament condicionada per la rebuda de visitants. Una gran esplanada davant del Palau d’Esports facilitarà l’estacionament de vehicles. També cal tenir en compte que just a l’entrada de l’Anella hi ha una parada de l’EMT de la línia 6 i a uns metres la línia 54.