La justícia alemanya deixa Carles Puigdemont en llibertat

Descarta que hagi concorregut en un delicte de rebel.lió

Per . Actualitzat el

Carles Puigdemont quedarà en llibertat sota fiança després que la justícia alemanya hagi descartat el delicte de rebel·lió en la petició d’extradició que va fer Espanya.

L’Audiència de Schleswig-Holstein ha admès que es pot estudiar l’extradició de Puigdemont per un delicte de corrupció, com seria el de malversació de fons públics, però no pas pel de rebel·lió, com també va demanar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. El tribunal ho justifica per motius “jurídics”:

“Els actes que se l’imputen no serien punibles a Alemanya segons la legislació vigent aquí”.

L’Audiència assegura que la imputació de rebel·lió és “inadmissible” perquè, per equiparar-lo al d'”alta traïció”, no es compleix el requisit de “violència”.

Amb aquesta decisió, Puigdemont podrà sortir de la presó, previ pagament d’una fiança de 75.000 euros, mentre l’Audiència n’estudia l’extradició.

La justícia alemanya també dictamina que no té motius per creure que hi ha risc que Puigdemont sigui “perseguit políticament” a Espanya.

A la sortida de la presó de Neumünster, el president català, Carles Puigdemont, ha exigit “l’alliberament immediat” de tots els presos polítics. El president ha considerat que l’existència de presos polítics és “una vergonya per a Europa”. En aquest sentit, ha celebrat la decisió de la justícia alemanya i ha mostrat la seva “confiança en la democràcia europea”, de la qual ha destacat la seva “separació de poders, la pau i els drets humans”. “És l’hora de fer política”, ha reblat el president.