L’Hospital del Vendrell atén prop de 1.800 urgències durant la Setmana Santa

Els Centres d’Atenció Primària del Vendrell, Calafell, Torredembarra i la Pineda registren un total de 1.401 urgències entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua

Per . Actualitzat el

El reforç programat per la Xarxa de Santa Tecla als seus centres de salut de la costa, tant als serveis d’atenció primària com a l’especialitzada, ha permès fer front a l’increment de la demanda assistencial derivada de l’activitat turística per les vacances de Setmana Santa. A l’Hospital del Vendrell es van atendre un total de 1.791 casos entre el dilluns 26 de març i el dilluns 2 d’abril, tot resultant una mitjana de 223 urgències diàries. El reforç també ha estat efectiu als centres d’atenció primària de la costa durant el llarg cap de setmana festiu. L’atenció continuada als centres de salut de Calafell, Torredembarra, La Pineda (Vila-seca) i el CAP I del Vendrell van atendre en conjunt 1.401 urgències entre el divendres 30 de març i el dilluns de la Mona.

D’acord amb els responsables de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, l’atenció ha estat fluida i sense incidents durant tota la Setmana Santa tant a urgències de l’Hospital del Vendrell com als serveis d’atenció primària reforçats. En el cas de la capital penedenseca, cal destacar el reforç aplicat amb l’obertura de l’atenció continuada del CAP I del Vendrell durant tota la setmana (uns 25 casos atesos al dia), fet que va ajudar a reduir la pressió assistencial al servei d’urgències de l’hospital. En atenció primària l’activitat va ser important especialment als CAP de Calafell i de Torredembarra, on es va atendre una mitjana diària de 160 casos. Al consultori de la Pineda la mitjana va ser d’uns 20 casos diaris durant el cap de setmana festiu.

Com era previsible, l’activitat a urgències de l’Hospital del Vendrell ha estat alta aquests dies festius (una mitjana de 223 urgències diàries), tot i que inferior a la de la Setmana Santa de 2017 (quan la mitjana va ser de 236 urgències al dia). La jornada de més activitat va ser el diumenge 1 d’abril, amb un total de 248 casos atesos. Pel que fa al nombre de pacients ingressats després de passar pel servei d’urgències ha estat un total de 85 (tres menys que la Setmana Santa de 2017).