L’ocupació es recupera aquesta Setmana Santa

Tarragona millora per sobre de la mitjana catalana

Per . Actualitzat el

La província de Tarragona és la que millor es comporta de Catalunya després de Girona aquest mes de març. En relació amb el febrer, l’atur ha baixat prop d’un 5% a les comarques tarragonines i la caiguda interanual ha estat de més del 8%. Només Girona supera aquestes dades, molt superiors de la mitjana catalana que ha tingut unes variacions de l’1,6% mensual i 7,75% anual.

En xifres absolutes, el nombre d’aturats baixa la barrera de les 50.000 persones a la demarcació i se situa en 49.606. Els quatre sectors d’activitat perden aturats sent els serveis el que més baixa (-2.530) seguit de la construcció (-76), l’agricultura (-30) i la indústria (-13).

A aquesta disminució del nombre d’aturats, cal afegir-hi l’increment del 2% dels afiliats a la Seguretat Social respecte al febrer i de prop del 4% respecte el març de 2017. En aquest darrer apartat interanual, la província més meridional del Principat obté els millors resultats del país per sobre, fins i tot, de Girona que és la que més millora en termes mensuals.

Pel que fa a la contractació, tot i la preeminència de la temporalitat impulsada per les reformes laborals del govern espanyol, a Tarragona s’han signat un 40% més de contractes indefinits que el febrer i un 25% que el març de l’any passat. Els temporals creixen un 20% i un 6%, respectivament, i esdevenen més del 88% dels contractes signats aquest 2018 a les comarques tarragonines. En aquest camp, el de la temporalitat, Tarragona està a la cua del país sent la demarcació que més percentatge acumula enguany.