Neix un Trivial Castellers en línia, gratuït i solidari

Per . Actualitzat el

El Trivial Castellers és una aplicació gratuïta i solidària que té com a objectiu promocionar el coneixement de la cultura castellera i promoure campanyes benèfiques. Es tracta d’un joc en línia de preguntes sobre el món casteller on els jugadors han d’encertar la resposta correcta d’entre quatre opcions i avançar completant nivells (descarregant castells). L’aplicació disponible per a mòbils i tauletes és una idea del Baròmetre Casteller amb el suport del Concurs de Castells de Tarragona i desenvolupada per CadevGames.

El joc té una vessant solidària amb la captació de donatius per a l’Hospital d’infants Sant Joan de Déu. Els particulars i empreses que ho desitgin poden fer els seus donatius directament des de l’app cap al sistema de la Fundació Sant Joan de Déu.  Des de Trivial Castellers fan una crida a les colles castelleres a organitzar partides solidàries al seu local. La colla que a final d’any hagi donat més diners a la Fundació SJD tindrà la recompensa d’un palet de menjar Gallina Blanca per destinar a una ONG local.

Funcionament del joc

Un dels objectius del joc és arribar al setè nivell i encertar les 14 preguntes de la màxima categoria. Hi ha set categories i a mesura que es va pujant de nivell augmenta el nombre de preguntes: 6, 7, 8, 9, gamma extra (9), 10 i inèdits (14). També hi ha assoliments per complir: completar tres castells de cada nivell. Els usuaris que hi accedeixin amb un compte gmail participaran en un rànquing de castells descarregats en cada categoria.

Durant el joc apareix una castellera que acompanya el jugador en el seu repte: amb les alegries i decepcions pròpies de la dinàmica castellera. Es pot escollir el color de la camisa entre diferents opcions. Quan es corona el castell, encertant la meitat de les preguntes de la categoria, s’obté un comodí (de 50% o canvi de pregunta) que ajudarà a descarregar-lo. Quan es completa un nivell es desbloqueja el següent.

Hi ha més de 1.300 preguntes i els jugadors poden col·laborar proposant-ne a través del web trivialcastellers.cat.