L’ermita de Berà celebrarà els tres-cents anys de la seva construcció

Els actes commemoratius s’allargaran fins al dia 17 de juny

Per . Actualitzat el

L a regidoria de Cultura, encapçalada per Teresa Ferré, ha presentat el programa d’actes de celebració del Tricentenari de l’Ermita de la Mare de Déu de Berà, per commemorar els tres-cents anys de la col·locació de la primera pedra, el qual va servir per reconstruir el temple, un acte que, segons les fonts històriques, va tenir lloc el 12 de març de 1718.

L’Ajuntament ha elaborat el programa conjuntament amb la parròquia de Sant Bartomeu i la col·laboració d’entitats locals. Els actes de celebració ja van començar el passat 11 de març amb una missa especialment oficiada per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; i pel rector de la parròquia de Sant Bartomeu, Jaume Roig. Seguidament, Els Nens del Vendrell oferiran una demostració de les seves figures i se servirà una copa de cava.

Per continuar amb la celebració, el 2 d’abril, en el marc del 29è Aplec de Sardanes del Grup Sardanista de Roda de Berà, tindrà lloc durant tot el dia un concurs de pintura ràpida amb l’ermita de Berà com a tema principal de les obres. A més a més, a dos quarts d’una es presentarà la rosa commemorativa del Tricentenari, elaborada amb punta de coixí per les puntaires de Roda de Berà, sota la direcció de la professora Pilar de la Muñoza. Finalment, a les cinc de la tarda el jurat del concurs decidirà les tres obres guanyadores, i a les sis es lliuraran els premis.

La commemoració del Tricentenari continuarà el diumenge 17 de juny a la tarda, amb una trobada de cristians de l’arxiprestat del Tarragonès Llevant, a l’ermita de Berà. Tindran lloc tallers i conferències amb la participació de l’arquebisbe Jaume Pujol, i del rector de Roda de Berà, Jaume Roig. Seguidament, a la plaça de l’ermita, se celebrarà un concert de cançons líriques amb la soprano, Miracle Seguí; el baríton, Miquel Font; i el pianista Josep Mateu.