La Bisbal del Penedès inaugura el nou aparcament d’autocars al costat de l’institut

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha inaugurat el pàrquing d’autocars del camí del Gosch, a la vora de l’Institut Coster de la Torre. Es tracta d’un projecte de la regidoria d’Educació que, segons ha explicat la responsable d’aquesta àrea, Maguy Antolín, tenia diversos objectius, entre els quals «garantir la seguretat viària, agilitzar el trànsit, ja que era caòtic en hores punta, i reestructurar les places d’aparcament per a vehicles i motos».

L’obra, segons la regidora Antolín, ha tingut un cost de prop de 200.000 euros, tot i que «la xifra exacta la tindrem un cop s’hagin acabat de fer un parell de detalls que queden pendents, com ara posar la gespa, i l’obra es recepcioni de forma definitiva», unes accions que, segons ha comentat la regidora, són imminents. L’obra ha inclòs, entre altres, el condicionament del terreny, l’asfaltat, la tanca i la pintura amb la qual també s’han ubicat dues places perquè s’aturin els dos minubusos que fan servei a la zona, la plaça del bus urbà i el pas de vianants. A més, s’hi han instal·lat diferents elements de mobiliari urbà, com ara papereres, bancs i fanals.

En el seu parlament durant la inauguració, que va tenir lloc el passat divendres, la regidora d’Educació ha demanat civisme per part de tots perquè els cotxes no s’aturin enmig del carrer i tot quedi ben organitzat, ara que hi ha el pàrquing d’autobusos. Tot i això, Antolín confia que l’empresa que fa el servei del transport escolar vetllarà per la seguretat dels alumnes i perquè aquests pugin i baixin de l’autocar respectant les normes de circulació.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Maria Serramià, ha afirmat durant la seva intervenció que «és un dia feliç per a la Bisbal però també per a una part de la comarca. Ens agrada que els nostres pobles i ciutats vagin avançant en equipaments, en aquest cas un equipament educatiu important perquè acull més de 650 alumnes, no només de la Bisbal, sinó també de diferents punts de la comarca».

Per la seva banda, l’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha recordat que fa 14 anys l’Ajuntament de la Bisbal va cedir el terreny on avui hi ha l’Institut i ara en fa dotze que va començar a funcionar amb el primer curs de l’ESO. Ferré ha explicat que l’Institut Coster de la Torre acull els alumnes de la Bisbal, Albinyana, el Montmell, Llorenç del Penedès, Sant Jaume i el Pla de Manlleu, amb la qual cosa es tracta d’un institut molt gran i «per això era tan necessari aquest equipament amb la finalitat de vetllar per la seguretat, ordenar el trànsit i desembussar la zona».

L’aparcament, ubicat al costat de l’Institut Coster de la Torre no només solucionarà els actuals embussos en les hores d’entrada i sortida dels alumnes a l’institut sinó que també facilitarà el trànsit i l’aparcament d’autobusos en dies de molta afluència de gent al municipi, com per exemple, durant la diada castellera del 15 d’agost.