Comencen les obres de la nova Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia

A mitjan març s’ha iniciat la primera fase de les obres al campus Catalunya, amb el moviment de terres

Per . Actualitzat el

Després d’anys de retard, i tal com va acordar el Consell de Govern d’ara fa un any, han començat les obres de la nova Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia (FCEP) al campus Catalunya, a càrrec de la constructora Calaf. El centre deixarà els vells edificis que ocupa ara, al campus Sescelades, i es traslladarà al costat de les facultats de Lletres, Jurídiques i Infermeria. En aquest curs la FCEP compta amb 2.207 estudiants de grau.

Es construirà la prolongació de l’edifici de l’aulari, distribuït en set plantes, inclosa la subterrània. La primera fase de les obres comprèn el moviment de terres i els treballs de sotaterra per als fonaments i la planta subterrània. En la visita d’obres realitzada avui, l’arquitecte Xavier Ruscalleda, que juntament amb Ignacio Sánchez i Barto Busom de RGA Arquitectes són els autors del projecte, ha explicat que el nou edifici segueix l’estructura i l’estètica de l’existent, millorant-ne la construcció amb materials actuals més lleugers i aïllants, millorant l’eficiència energètica i dissenyant-hi a l’interior espais més grans que puguin ser polivalents. “Els universitaris, com usuaris, estan contents amb el comportament dels edificis del campus i hem de continuar en aquesta línia”, ha dit.

Les obres de l’edifici de l’aulari es faran en tres fases, i la URV disposa dels 7M€ necessaris per fer-les. La quarta fase de les obres constituirà la construcció d’un nou edifici, que tanqui l’edifici actual de despatxos de professors i seminaris de les tres facultats existents al campus, que fa façana a l’Avinguda Catalunya. En aquest edifici se situarien els despatxos dels professors de la FCEP, i per aquesta fase la URV vol comptar amb el finançament de la Generalitat, de 3, 5M€.

El rector, atenent els mitjans de comunicació davant del panell del projecte arquitectònic.

El rector de la URV, Josep Anton Ferré, ha reivindicat la tornada del Pla d’Inversions Universitari de la Generalitat, que es va desactivar l’any 2011 i que és necessari per oferir un bon servei a la societat.