Màxima acreditació per a la Unitat de Medicina Esportiva de l’Hospital de Santa Tecla

Salut atorga al centre tarragoní la qualificació per al tractament de lesions derivades de la pràctica esportiva d’alt rendiment

Per . Actualitzat el

La Unitat de Medicina Esportiva (UME) de l’Hospital de Santa Tecla ha assolit recentment la certificació de nivell 3 (o preferent) atorgada per la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut. Amb aquesta acreditació, la unitat del centre tarragoní s’equipara a la del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i la de l’Hospital Clínic de Barcelona, dues de les més prestigioses del país. Les UME de nivell 3 actuen com a centres de referència al territori i estan acreditades per desenvolupar protocols de seguiment específics de la patologia derivada de la pràctica esportiva de màxim rendiment.

Més enllà del reconeixement a la tasca desenvolupada per la UME en l’atenció a l’esportista amateur i professional, l’acreditació del departament de Salut consolida l’activitat docent de l’Hospital de Santa Tecla com a centre formador de MIR en l’especialitat de medicina esportiva. La Unitat de Medicina Esportiva de Santa Tecla es va posar en marxa l’any 1991 i és una de les primeres de tot Catalunya. Durant prop de 28 anys, el servei ha fet més de 34.000 revisions medicoesportives a unes 17.000 persones del territori (una mitjana de més d’un miler l’any). L’objectiu de la Unitat és donar una atenció mèdica que garanteixi la seguretat i la salut en l’esport a tots els seus nivells per millorar la condició física i fer ús de l’exercici físic i la pràctica esportiva com a teràpia en aquelles patologies que ho requereixin. La UME de Santa Tecla, tant pel que fa a recursos tècnics com per l’equip de professionals, està preparada per atendre i acompanyar des d’esportistes d’elit fins a amateurs federats, així com persones que simplement volen incorporar l’activitat física i els bons hàbits a la seva vida com a via d’entreteniment o per millorar la seva salut. Per les mans dels professionals de la UME, entre d’altres, han passat professionals de l’esport com ara jugadors del Nàstic, del Club Bàsquet Tarragona o l’atleta tarragonina Natalia Rodríguez, així com milers d’esportistes federats a diverses disciplines a les nostres comarques.

Amb el Concurs de Castells des de 1996
L’expertesa de la Unitat de Medicina Esportiva de l’Hospital de Santa Tecla és molt útil en l’organització i desenvolupament de grans esdeveniments, com ara curses populars o diades castelleres multitudinàries. En aquest sentit, la UME de Santa Tecla és l’encarregada, des de l’any 1996, de la coordinació dels dispositius sanitaris, tant en l’atenció a plaça com al centre hospitalari, del Concurs de Castells que es desenvolupa cada dos anys a la Tarraco Arena Plaça (TAP).