Tarragona Impulsa obrirà una línia d’ajudes per als treballadors autònoms

Aviat sortirà la convocatòria per aquells que tinguin la seva activitat en locals comercials

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament ha presentat les principals línies d’actuació de l’any 2018. En destaca la creació d’una nova línia d’ajuts de 50.000 € específica per a treballadors autònoms. Aviat es publicaran els detalls d’aquesta convocatòria, que pretén donar facilitats a aquells autònoms que tinguin la seva activitat en locals comercials.

També s’apostarà per l’increment de les sinergies amb altres institucions (Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i ajuntaments de l’entorn) per promoure el desenvolupament econòmic al conjunt del territori, aposta que enguany es concretarà amb la celebració a Tarragona d’una Fira de la Formació Professional al mes de maig i el Fòrum d’Inversió Cat Sud al mes de novembre.

El consistori ha anunciat que destina aquest any 2018 poc més de 5 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació i emprenedoria, gràcies als diferents serveis i programes que ofereix Tarragona Impulsa, el servei municipal d’ocupació i creació d’empreses. La xifra suposa un increment del 12,63% respecte l’any anterior.

Un total de 4.109 persones van utilitzar els diferents serveis de Tarragona Impulsa l’any 2017, xifra que suposen 439 persones més (11,96%)  que l’any anterior.

Entre les accions realitzades per Tarragona Impulsa, el consistori destaca  que s’han desenvolupat programes d’ocupació específics per a col·lectius que tradicionalment queden fora de les principals ajudes, com ara les persones majors de 30 anys, gràcies als programes Integrals i 30 Plus; o persones en possessió d’un títol universitari o de formació professional (ja sigui de grau mig o superior o certificat de professionalitat), gràcies al programa de contractació de pràctiques de Garantia Juvenil.