L’Arboç engega una campanya de protecció i control de colònies de gats

Es farà una reunió informativa a l’Auditori Municipal el dimecres 14 de març

Per . Actualitzat el

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Arboç engega un programa de protecció i control de colònies felines, amb l’objectiu d’evitar la superpoblació, reduir els riscos sanitaris i millorar la qualitat de vida dels gats i gates de carrer.

L’Ajuntament de l’Arboç convoca una reunió informativa sobre aquesta campanya el proper dimecres 14 de març de 2018 a les 19h a l’Auditori Municipal, on s’informarà a tots els assistents dels detalls d’aquesta iniciativa i on tots els interessats en col·laborar podran constituir una xarxa de persones voluntàries que participaran en la detecció i el control de les colònies de felins mitjançant una metodologia basada en el model de captura, esterilització i retorn.

Una colònia es un grup de gats i gates que estan esterilitzats i que tenen un cuidador/a que els dóna pinso sec i que en té cura. L’esterilització es una manera de mantenir la colònia equilibrada en el nombre d’individus. Gràcies a la col·locació selectiva de gàbies trampa, i amb col·laboració de voluntariat pel benestar animal, els felins són capturats sense causar-los cap dany. Desprès d’una revisió veterinària i de l’esterilització, a tots els gats se’ls fa una petita marca identificativa a l’orella i son retornats a l’espai on van ser capturats.

Les colònies de gats aporten beneficis, entre ells, el control de les rates i ratolins i una major facilitat de convivència entre les persones i els propis gats. Paral·lelament, la regidoria de medi ambient de l’Ajuntament de l’Arboç emprendrà properament accions de difusió i conscienciació a l’entorn de l’adopció i la tinença responsable d’animals de companyia, per tal de reduir els casos d’abandonament i les males pràctiques.

La Campanya de Protecció i Control de Colònies de Gats és una iniciativa de l’Ajuntament de l’Arboç en col·laboració amb l’Associació Progat Catalunya, dedicada a formar, informar, implementar i transmetre les idees sobre el control ètic de les colònies de gats lliures a tots els estaments implicats.