L’activitat cultural i d’oci del Port acull prop de 130.000 persones el 2017

Els actes celebrats al Moll de Costa i al Serrallo són els que més públic acullen

Per . Actualitzat el

Durant el 2017 van assistir 128.283 persones a les diferents activitats organitzades als tinglados i refugis, al Moll de Costa, a l’Arxiu, al Museu, al Servei de Publicacions i al Teatret del Serrallo del Port de Tarragona.

Si es fa un desglossament per activitats, les realitzades al Moll de Costa (majoritàriament esportives i solidàries) i al barri del Serrallo són les que han acollit més públic, amb 58.332 persones, seguides per les exposicions, amb 37.908, i el Museu del Port, amb 22.744 assistents. 5.600 persones han fet alguna sortida amb la golondrina, 3.151 han assistit als actes del Teatret del Serrallo i 548 a l’Arxiu del Port.

El Museu del Port
El Museu del Port de Tarragona és un dels equipaments que més públic rep al llarg de l’any. El 2017 va superar les 22.000 persones de públic. El major nombre d’assistents es va registrar en l’oferta pedagògica El Museu educa, que acull més de la meitat dels visitants del Museu.

D’aquest total, la proposta pedagògica El Museu Educa constitueix un 56%; un 29% correspon a les visites i el 15% restant està relacionat amb les diverses activitats que constitueixen la programació anual.

Les nombroses activitats del Museu i l’Arxiu com els Diumenges o les Nits al Museu, diverses Jornades de Portes Obertes, Tàrraco Viva, la Nit dels Museus, el V Concurs Instagram Museu del Port, visites teatralitzades i guiades, tallers formatius o presentacions de llibres editats pel Servei de Publicacions han incrementat el prestigi cultural de la marca Moll de Costa diversificant la proposta cultural i de lleure.

Exposicions i Moll de Costa
Les exposicions que han tingut més assistència són Graffittipop d’Antonio de Felipe; Mitologia i Natura. L’Ànima de la fusta, d’Eveli Adam, amb tallers sobre el món de la fusta, i Experiències matemàtiques del Museu de Matemàtiques de Catalunya que, amb més de 8.000 visitants, va tenir una excel·lent acollida de tots els públics. I també les tradicionals havaneres del mes de juliol al recinte portuari han tingut una extraordinària assistència amb 3.500 persones.

D’altra banda, el Moll de Costa ha acollit múltiples esdeveniments esportius i solidaris com ara maratons, triatlons, diades castelleres, curses (Contra el càncer de mama, URV Solidària, Rac 1, Gremi dels Marejants, Ciutat de Tarragona, la Marató de TV3 o de Sant Silvestre, etc.) amb un total de 33.667 participants. L’èxit d’aquestes activitats rau també en el fet que, des de 2015, s’ha incorporat el KM 0 als itineraris esportius, un lloc emblemàtic que s’ha convertit en un punt de trobada dels esportistes del litoral tarragoní.

Pel que fa al Teatret del Serrallo, es va encetar la programació de tardor amb els cicles Gent d’aquí i d’allà (de divulgació de coneixements), El peix que es mossega la cua (per al públic familiar) o Celebrem la música. Aquesta iniciativa ha tingut una excel·lent acollida a la ciutat de Tarragona.